Джорджо Армани пленява сърцата с новия MY WAY INTENSE

През 2021 г. Джорджо Армани отваря нова глава в историята на MY WAY с MY WAY INTENSE – богата интерпретация на съвременния цветен подпис на аромата, който е покана за интензивен начин на живот. MY WAY INTENSE е като талисман, правещ всяко преживяване и среща още по-интензивни.

 

MY WAY INTENSE

Представен през 2020 г., MY WAY е аромат, който капсулира нова визия за женственост, едновременно дълбока и свободолюбива. Настроението му е вдъхновено от това как богатите житейски преживявания и срещи оформят и определят собственото ни „аз“. С ангажимент към еко-концепция и устойчивост, вплетени в създаването му, ароматът на новото поколение My Way успява да намали значително въглеродните емисии.

НОВА ИНТЕНЗИВНОСТ, ЗАПАЗЕНА СЪЩНОСТ

MY WAY INTENSE е завладяващ нов начин за изживяване на философията на MY WAY, определяща се от разширяване на хоризонтите, нови преживявания и срещи, както и събуждане на сетивата. MY WAY INTENSE улавя как излизането от комфортната зона на човек засилва неговите възприятия.

MY WAY INTENSE капсулира интензивността на преживяването, което възниква, когато човек е наясно със заобикалящия го свят. Обикновеното се превръща в необикновено и всеки момент се изживява по-интензивно.

Актрисата Адриа Архона е лицето на MY WAY и сега MY WAY INTENSE. Тя автентично въплъщава философията на ароматите със своята свободолюбива, отворена личност и житейска история, която се характеризира с възприемане на нови преживявания и уроци от хора от цял свят.

НОВА ФЛОРАЛНА ИНТЕНЗИВНОСТ


WAY INTENSE показва нова, чувствена глава във вселената на MY WAY. Същността му е в сърцето от интензивна тубероза абсолю от Индия, която се отличава с флорално и богато качество.

MY WAY INTENSE засиява още в началото с връхни нотки от бергамот от Калабрия, Италия, и портокалов цвят от Египет. Нотката от портокалов цвят се извлича с помощта на модернизирана версия на занаятчийския процес на извличане енфлораж, който е изключителен за Giorgio Armani. Този повторен процес включва многократно вливане на египетските портокалови цветя в есенция от горчив портокал, за да се постигне студено извличане на аромата.

В сърцето са двата абсолюта на тубероза, съставени от цветя, ръчно набрани в индийския регион Майсур.

Сърцето на туберозата, което е изключително за Giorgio Armani, се извлича с помощта на иновативен метод за молекулярна дестилация. Това води до появата на нотка на тубероза, съставена от кремообразни, кадифени нюанси.

Базовите нотки на MY WAY INTENSE същевременно разкриват чувствена следа. Кремообразното сандалово дърво се доставя от остров Нова Каледония в южната част на Тихия океан и е създадено за Giorgio Armani, за да идентифицира и след това да разкраси най-богатите аспекти на нотките. То се слива с кремообразна ванилия от Мадагаскар. Топлите базови нотки на MY WAY INTENSE създават аромат, който действа като талисман – успокояващо докосване при всяко пътуване и напомняне за преживяванията, които се срещат там.

СИН ТАЛИСМАН

Флаконът на MY WAY INTENSE впечатлява както с елегантен дизайн, така и с устойчивата си функция за презареждане. Смелият стъклен флакон на MY WAY INTENSE показва новия интензивен розов сок на аромата, чийто цвят контрастира с наситеното синьо на основата и капачката на бутилката.

Синята и златна капачка, подобна на бижу, символизира талисман, който капсулира всички смислени преживявания. Интензивността на тези моменти си личи в преливащия към тъмносинъо флакон.

Отличителното синьо на капачката е подчертано със златен пръстен, който придава луксозно, позлатено докосване.

Пръстенът е символ на пътя на себеоткриването, за който разказва аромата.
Иновативната система за презареждане на флаконите на ароматите My Way е замислена с оглед на екологичната отговорност. Giorgio Armani създават аромат, подобрявайки своето въздействие върху здравето на нашата планета. Външната кутия на аромата също има устойчив дизайн, изработен от рециклиран материал и отпечатан с мастило на растителна основа.

АНГАЖИМЕНТ КЪМ БЪДЕЩЕТО

Еко-концепцията е в основата на MY WAY INTENSE, точно както е за оригиналния аромат MY WAY. Тази водеща стойност отразява ангажимента на Giorgio Armani да намали въздействието на марката върху околната среда. Поставя се специален акцент върху въглеродните емисии – основния двигател на изменението на климата. За да направи това, марката се стреми да избягва, намалява и компенсира въглеродните емисии, когато е възможно. Giorgio Armani се ангажира да подкрепя опазването на горите, компенсирайки тези останали емисии чрез програма за проекти за залесяване и опазване. В крайна сметка MY WAY постига въглеродна неутралност.

ЕКО КОНЦЕПЦИЯ В СЪЩНОСТТА

Флаконът на парфюма е проектиран с цел да предизвика промяна в моделите на луксозно потребление. Всички размери на My Way могат да се презареждат във всеки дом, без да се налага ходене до магазин.

Рефилът за презареждане се обръща надолу и се завива към флакона на аромата, като го презарежда, без да се губи нито капка.
50 мл флакон с MY WAY INTENSE и рефилът от 150 мл намаляват с 64% въглеродните емисии по създаване на аромата. Презареждането на аромата избягва създаването на въглеродни емисии, които биха възникнали при производството на по-голям брой флакони.

Като сравнение: използването на четири аромата от 50 мл може да се замени с 50 мл флакон и рефил от 150 мл. Така се намаляват с 32% употребата на картон, 55% на стъкло, 64% на пластмаса и 75% на метал.

УСТОЙЧИВИ ИЗТОЧНИЦИ НА СЪСТАВКИТЕ В ПОДКРЕПА НА МЕСТНИТЕ ОБЩНОСТИ

В композицията на аромата Giorgio Armani предпочита използването на естествени съставки, които са отговорно и устойчиво извлечени. Така се оказва подкрепа на местните общности чрез програми, основани на принципите на справедливата търговия в сътрудничество с местни неправителствени организации.

Такъв е случаят с ванилията, използвана в MY WAY и MY WAY INTENSE, която се доставя от планинския регион в Мадагаскар. Отглеждането на ванилията е част от приобщаваща програма за снабдяване в сътрудничество с местната неправителствена организация Fanamby. Програмата едновременно дава приоритет на доставчиците, осигуряващи надеждна работа и доход за уязвимите хора, и диверсифицира приходите, за да подобри местния поминък, като подкрепя производителите да отглеждат ориз и кафе заедно с ванилия. Това насърчава местното предприемачество.

ДЕЙСТВИЯ ЗА ОПАЗВАНЕ НА ГОРИТЕ И БИОРАЗНООБРАЗИЕТО

Като неразделна част от ангажимента си за опазване на околната среда, Giorgio Armani допринася за няколко важни проекта за залесяване и опазване на гори.

В Бразилия Giorgio Armani подкрепя проект в региона Serra do Amolar за защита на близо 11 000 хектара от Пантанал, най-големите тропически влажни зони в света. Наред с опазването на горите, този проект ще осигури устойчиви потоци от приходи и образователни възможности за местните общности.

В Перуанска Амазония Giorgio Armani подкрепя проект, даващ възможност на фермерите да се занимават с устойчиво производство на ядки и помагащ им да опазват горите в района. Програмата ще защити повече от 1000 хектара гора и ще обучи 460 души в протокола за защита на горите. Ще даде и тласък на икономиката на района, като ангажира 400 семейства в устойчиво производство на ядки.

В Зимбабве проектът Кариба защитава повече от 1600 хектара от обезлесяване, като същевременно насърчава благосъстоянието и устойчивостта на общностите.

В Мадагаскар – страната, от която се добива ванилията, използвана в MY WAY INTENSE – сертифицираната програма за устойчивост в сътрудничество между Giorgio Armani работи и местната неправителствена организация Fanamby осигури залесяването на 150 хектара мангрова гора. Смята се, че това ще бъде от полза за поне 30% от дребните земеделски стопани в района.

Опазването на горите е критична стъпка в борбата с изменението на климата, тъй като дърветата абсорбират въглероден диоксид чрез фотосинтеза и освобождават кислород в атмосферата. Всъщност изследванията на Института за световни ресурси изчисляват, че естествените гори имат потенциала да намалят емисиите на парникови газове с 11,3 милиарда тона годишно.

 

А сега вече можете да поръчате и вашия собствен флакон My Way Intense, или да зарадвате скъпата до вас дама , като просто използвате прикачената връзка – https://douglas.bg/giorgio-armani-my-way-intense-conf-59745 .