Доналд Тръмп ядоса и Сандра О

Докато броят на заразените в Съединените американски щати продължава всекидневно да расте, четиридесет и петият американски президент започва да разочарова все повече от своите сънародници. Така преди броени дни Доналд Тръмп разгневи и екранната доктор Кристина Янг от нашумелия сериал „Анатомията на Грей“. Ето за какво става дума:

 

Не е тайна, че мнозинството американци обвиняват сегашния президент за закъснелите предпазни мерки, довели до влошаващото се положение заради пандемията от коронавирус. За противниците на Тръмп това е златна възможност да критикуват действията на държавния глава. Певицата Пинк, например, която заедно със сина си прекара тежко болестта, обвини правителството, че не е направило тестовете за установяване на инфекцията по-достъпни за всички американци. Неотдавна възмущението си от случващото се изрази и актрисата Сандра О.

В интервю за списание Variety, на въпроса какво мисли за това, че Доналд Тръмп нарича COVID-19 „китайския вирус“, канадката от корейски произход отговори: „Не е нужно да се вглеждате много надалеч, за да осъзнаете, че този президент и администрацията му водят расистка политика, особено с думите, които използват. Да наричат вируса „китайски“ и да не носят отговорност за ксенофобията и омразата, която създават чрез думите си, е напълно укоримо за мен. Също така смятам, че хората отдавна разбраха, че става въпрос за глобална криза и че няма място за този расизъм. Нямаме време за това.

Припомняме, че преди броени дни американският президент си докара гнева и на някои губернатори, включително на щата Ню Йорк – Андрю Куомо, след изказването си, че притежава „пълна власт“ и че те трябва да му се подчиняват. Освен това, по време на брифинг относно закъснелите здравни мерки, Доналд Тръмп се спречка с репортерката от CBS Паула Рийд. Тя го обвини, че не само не е реагирал навреме за спиране на разпространението на коронавируса, но и че диктува какво да говори Антъни Фочи, топ специалистът в страната по инфекциозни болести. Въпреки че 45-ият президент се опита да се оправдае, Паула Рийд и Андрю Куомо добиха огромна популярност не само в социалните мрежи, но и извън тях.

Паула Рийд и Андрю Куомо.

Впрочем Сандра О, която сега живее в Лос Анджелис, разказва, че медитира, за да се успокои в този труден период: „Използвам специална техника на медитация, която ми позволява да се концентрирам вътрешно, за да посрещна по-позитивно случващото се по време на епидемията.