Дизайнерка обвини Кайли Дженър, че й е откраднала идеята за Khy

Дизайнерка обвинява Кайли Дженър, че е откраднала идеята ѝ за облекло “Khy”.

“Khy”– така се казва новата линия дрехи на 26-годишната звезда от “Кардашиян”.
Модната дизайнерка Бетси Джонсън написа в профила си в Instagram на 25 октомври:
“Изпратихме имейл до Кайли и до целия ѝ екип на адрес @products.ltd. Направихме го преди 6 месеца!” После Бетси добави нов коментар, който гласеше: “Интересна концепция, Кайли… “


Дизайнерката разпространи и скрийншот – най-вероятно на своя студентски заем, който възлиза на повече от 50 000 паунда. По-късно уточни:
“Пиша това, докато гледам какъв голям дълг имам да изплащам за обучението си в университета. Скъсах си задника. Аз съм като много други деца от работническата класа, които си скъсват задниците, за да придобият знания, но които не са родени, за да реализират идеите си”.
Представител на Кайли Дженър не е отговорил веднага на запитването на HollywoodLife за коментар.
Същия ден Wall Street Journal публикува интервюто си с Кайли. Магнатът в областта на гримовете сподели пред изданието, че е “вложила цялата си любов в модната линия “Khy” и обясни как е бил създадена.
“Цялата линия наистина е вдъхновена от личния ми гардероб и различните настроения, в които се намирам”, обясни Кайли.

В творческо отношение имам толкова силна визия за това как искам да изглеждам и какво искам да правя, какво искам да нося. Наистина няма никой, който да ми казва какво да правя”, отсече звездата.
В съобщение за пресата пък тя рекламира модната си линия “Khy”, наричайки я “почит към неограничените възможности на модата”.
“Разрушаваме бариерите и ще предефинираме значението на дизайнерската марка с креативност и качество на по-добра цена”, заявява Кайли.

“Исках да направя “Khy” платформа за нашите клиенти, за да имат възможност за достъп до модата чрез нови дизайнери и марки, но на по-достъпна цена.”
Официално дрехи от модната линия “Khy” ще бъдат пуснати в продажба на 1 ноември. Първите 12 артикула от предстоящата колекция струват по-малко от 200 долара всяка и варират в размери от XXS до 4X.

Това не е първият път, в който Кайли е обвинявана в копиране на друга марка. През 2017 г. независимата дизайнерка Тизита Балемлай от PluggedNYC сподели в социалните мрежи изтрити оттогава снимки, правени със скрийншот, на моделите на Кайли, които Тизита предлагала да се купят на нейния уебсайт.

Дрехите в камуфлажен стил в Kylie Shop изглеждаха подобно на колекцията на PluggedNYC. Кайли тогава не отговори публично на нито едно от обвиненията.