Даниела Вълчева: Променим ли мислите си, ще променим и тялото си

В разпространителската мрежа вече може да намерите брой 72 на списание “Banker Special”. Но преди да изпитате удоволствието от докосването на последната за 2023 г. „хартия“, ви предлагаме мил спомен – интервю с Даниела Вълчева, основател и собственик на Естетичен център “Vintage Dolls”. Разговора водят главният редактор на списание “Banker Special” – Силвия Джагарова и Калоян Атанасов.

Госпожо Вълчева, кога и защо решихте да основете Естетичен център “Vintage Dolls”?
– Имаме вече 8-годишна красива история. След серия от неуспехи в други бизнес начинания и придобит богат опит се роди успешният проект “Vintage Dolls”. Това е типичният женски бизнес, свързан с красота, наслада и любов към клиентите, към детайлите и към самия процес. Беше вътрешен порив, който последвах и който дава щастие в живота на десетки хиляди хора.

Как се развиваше брандът Ви през годините и как е позициониран той сега в бранша на разкрасяването, грижата за кожата и за тялото?
– Винаги сме вървели стремглаво нагоре. Нашата концепция е много различна, кръгът при нас е затворен. Ние работим за тялото с апаратурата ни, за ума, предлагайки книги за личностно развитие, и за душата, докосвайки всички сетива с нашите малки тайни. От тази гледна точка позицията ни е недостижима.

Трансформацията започва от красивите мисли за себе си, за света и за хората.

С какво Vintage Dolls се отличава от конкуренцията и защо все повече дами предпочитат да се възползват от предложенията Ви?
– Всяка личност е различна, има пъстри преживявания и се вдъхновява от различни идеи, които ние пък внедряваме в бизнеса ни. Определено нашият фокус е насочен към вълшебното преживяване за гостите ни, съчетано с дълбоко уважение, позитивно отношение и професионализъм от страна на терапевтите ни.

И, разбира се, винаги залагаме на висок клас ефективна апаратура, което е „черешката на тортата”.


– Има ли универсална формула за красота и как реализирате една пълна трансформация в разкрасяването във Vintage Dolls?
Моята формула, утвърдена в годините, е, че трябва да си щастлив и благодарен само за това, че си жив. Да погледнеш с други очи на живота и да го живееш на 100 процента. Променим ли мислите си, ние сме готови да се променяме и на физическо ниво. Някъде там се появяваме ние, за да помогнем за красивата визия.

Какво бихте предложили на дамите, които искат да се погрижат за тялото и за кожата си за летните месеци?
– Разполагаме с богата гама от процедури за тяло – криолиполиза, алтернатива на липосукцията, Venus Legacy за отстраняване на целулит, уред за мускулна стимулация, лимфен дренаж – иновативният 8D ENDO Roller.

Но винаги стартираме със сегментен анализ с машината “Му body”, която разкрива към кой апарат да се насочим и кой би бил най-ефективният начин за достигане на желаните от клиента резултати. А лазерната ни епилация е една от малкото процедури, които се правят през лятото и вече осем години е тотален хит.

Работите с последно поколение апаратура, бихте ли разказали нещо повече за нея?
– Винаги залагаме на доброто име и качеството, защитено с медицински клинични проучвания, преди да направим своя избор за закупуването на апаратура. Разчитаме на сигурни доставчици, които подкрепят нашия бизнес. Повечето ни машини са израелско, американско и испанско производство, защото тези държави са водещи в естетичния бранш.

Каква лично за Вас е формулата на успеха и какво бихте посъветвали младите си колеги, които тепърва навлизат в този бранш?
– За мен успехът е огън, в който трябва да гориш. Когато огънят изгасне, трябва спешно да го запалиш отново с вдъхновение. Ако нямате това силно привличане към даден бизнес, изобщо не го стартирайте. И най-важното, в женския бизнес фокусът не трябва да е върху парите, хубаво е да ги има, но да не са водещото. Трябва да сте готови да работите първите години почти безплатно, докато развиете проекта си. Тогава говорим за страст и истински необуздан успех.

 

Вие лично как релаксирате от напрегнатото ежедневие, спортувате ли, имате ли хобита?
– Моето ежедневие не е напрегнато, защото се радвам на всички блага на живота. Имам все повече свободно време за всичко, което обичам. Спортувам пет дни в седмицата, храня се в голяма степен здравословно. Работата ми е истинско удоволствие и когато имам възможност, даже в 5 часа сутринта съм на линия. Преди живеех под невероятен стрес, но разбрах, че той не носи позитиви, а само ги отнема. И промених нагласата си, започвайки първо от мислите си.

Кои са любимите Ви дестинации за по-дълга ваканция или разтоварващ уикенд?
– През зимата – всички дестинации, свързани със ски, писти и студ. През лятото – всички дестинации, свързани с плаж, жега и природа. Изобщо навсякъде мога да се разтоваря и да се забавлявам.

Бихте ли ни разказали нещо повече за семейството си?
– Имам две прекрасни деца – умни, щастливи и добри. Голяма част от ежедневието ми е посветено на тях и се старая да им дам добър личен пример. Бизнес се прави лесно, но отглеждането на деца е истинско геройство. Тук е мястото да поздравя всички родители.

Коя мечта в професионален или личен план искате да осъществите?
– Всичко, за което съм мечтала в материалния свят, съм го постигнала. Може да видите тази проекция, докосвайки се до “Vintage Dolls”. В момента мечтите ми са насочени към развитието на различни нови умения. Например – да играя добре тенис, да бъда по-добра майка, по-добър човек. Искам да допринасям все повече за красотата и за вдъхновението на човечеството.