Даниъл Радклиф спечели първата си награда „Тони”

Звездата от „Хари Потър” вече е горд носител на американския приз.

 

 

 

На 77-та церемония по връчването на престижните театрални награди, британският актьор Даниъл Радклиф, познат със знаковата си роля на магьосника Хари Джеймс Потър, спечели своята първа „Тони”: още след най-първата си номинация за отличието.

Даниъл произнася речта си.

Причината е безупречното изпълнение на 34-годишния британски актьор в американския мюзикъл Merrily We Roll Along („Весело се търкаляме”), превъплъщавайки се в ролята на Чарли Крингас, съобщават от Variety.

Даниъл Радклиф (най-вдясно) със своите колеги Линдзи Мендес и Джонатан Гроф в мюзикъла Merrily We Roll Along.

За чаровната звезда това бе много специален момент, тъй като Западният свят празнува Деня на бащата всяка година на 16-ти юни. Да припомним, както вече писахме, че неотдавна Даниъл приветства своя първи син на бял свят заедно с дългогодишната си приятелка Ерин Дарк.

Даниъл Радклиф с партньорката си Ерин Дарк.

Родителите на британеца също бяха гости на галавечерта, като бяха адресирани от собствения си син, след като той благодари на всички: най-вече на екипа на мюзикъла: „Майка ми и баща ми са също някъде тук – честит празник, татко, много ви обичам!”.

Другият знаков момент на вечерта бе откровеният отговор на британеца, бидейки попитан от репортерите как се чувства като победител, след като толкова дълго е изпълнявал ролята на Хари Потър (2001-2011): „След като приключиха снимките ( на “Хари Потър”), нямах ни най-малка представа каква щеше да бъде моята кариера оттук насетне. Вече бях започнал с някои проекти, но не знаех какво вещаеше бъдещето ми… Продължителното превъплъщаване в един герой постепенно натрупва немалка тревожност, ето защо изиграйте колкото се може повече роли и пробвайте нови неща! Да, точно това правя аз в момента!”.

Наградата „Тони“.

Да припомним, че цялото име на наградата е Театрално отличие „Антоанет Пери”, кръстена в чест на американската актриса, режисьорка и директорка Мери Антоанет „Тони” Пери (1888-1946). Част от нейните най-знакови носители са Анджела Лансбъри, Даян Керол, Вивиан Лий, Лайза Минели и Бет Мидлър.