COVID-19: Ким Кардашиян ядоса мнозина, опитва се да забогатее на техен гръб

След като испанският бранд Bershka пръв започна да популяризира носенето на маски, някои звезди също се присъединиха към инициативата за разпространяването на противоепидемичния аксесоар. Сред тях е и Ким Кардашиян, която въпреки привидната добра воля, мнозина упрекнаха, че се възползва от новосъздадената здравна ситуация, за да спечели още повече пари. Ето за какво става дума:

 

Преди броени дни скандалната дама реши да добави и предпазни маски към асортимента на интернет бутика си за луксозно дамско бельо https://skims.com/ . Всяка от тях е в различни цветове и се продава за 8 долара; специалната оферта включва и четири маски за 25 долара.

Но въпреки благородния жест, нещата рязко се обърнаха на 180° за съпругата на Кание Уест. Тя веднага бе обвинена, че се възползва от здравословната и икономическата криза, предизвикани от коронавируса, за да натрупа солидно финансово състояние благодарение на човешките страхове и страдания.

Сериозно ли искаш да забогатееш повече, възползвайки се от кризата от COVID-19? По-добре дай парите на някоя болница…“, „Как смееш да използваш коронавируса, за да изкараш повече пари?“ – така изглеждат част от гневните коментари по адрес на Ким Кардашиян.

В своя защита риалити звездата побърза да заяви,  че от продажбите на нейните маски вече е дарила 10 000 долара на множество благотворителни организации като „Baby2Baby“, „LA Food Bank“ и „Good+ Foundation“. Отделно, само от търговията с луксозно бельо, дъщерята на Робърт Кардашиян и Крис Дженър е отпуснала 1 млн. долара в подкрепа на семействата, инфектирани с новия вирус. Но това очевидно не е достатъчно за нейните фенове, за да повярват, че идолът им е и широкоскроен човек.

Ким със съпруга си и четирите им деца.

Така или иначе този спор не може да спре бързата разпродажба на маските; Ким Кардашиян сподели в друг туит, че с нейните партньори вече работят по следващите партиди предпазни аксесоари.