Бруно Марс на 36 години

Днес, 8 октомври, един от най-влиятелните музиканти в света – Бруно Марс става на 36 години. Състоянието му възлиза на 175 млн. долара, така че празнуването ще пищно и зрелищно.

Бруно Марс се радва на изключителна музикална кариера с безброй хитове, като е продал над 130 милиона копия от албумите си. Това го прави един от най-продаваните изпълнители на всички времена.

Бруно Марс е носител на 11 награди „Грами“.

Истинското му име е Питър Джийн Ернандес. Роден е на 8 октомври 1985 г. в Хонолулу, Хавай. И двамата му родители се занимават с музика и се запознават, докато свирят заедно. Бруно Марс още от съвсем малък – на 6-годишна възраст, навлиза в музикалния бизнес като имитатор на Елвис.

Когато е на 12 години, родителите му се развеждат. Баща му не е богат, но Бруно и брат му заживяват при него. Когато завършва гимназия, прави запис и го изпраща на продуцент в Лос Анджелис, който го вика при себе си.

В Лос Анджелис Питър Ернандес приема артистичното име „Бруно Марс“. „Бруно“ е неговият псевдоним от детството, а „Марс“ е добавка, която му звучи оригинално.

За да се развива, Марс се фокусира върху създаването на песни и върху продуцентството.

Бруно Марс, Марк Ронсън и Лайнъл Ричи.

Пише мелодии за продуцента Брандън Крийд, който използва една от песните му за латино група. По това време Марс композира песни и за изпълнители като Адам Лавин и групи като „Шугабейбс“.

През 2010 г. Марс започва работа по дебютния си албум Doo-Wops & Hooligans, от който водещият му сингъл Just the Way You Are се изкачва на челно място в класациите по целия свят. Друг сингъл от албума достига до първо място в американския Billboard Hot 100. След този първи успех Бруно Марс започва да си сътрудничи с други известни изпълнители, като Лил Уейн и Снуп Дог.

През 2013 и 2014 г. Бруно Марс прави световно турне, като печели от него 156.4 милиона долара. През 2014 г. пее на Super Bowl, а в края на 2014 г. заедно с Марк Ронсън записват Uptown Funk.

През 2016 г. излиза албумът му 24K Magic. Той е добре приет от критиката и с него Марс също прави турне през 2017 и 2018 година. Тавата разбива всички рекорди, като му донася над 300 милиона долара печалба. През 2020 г. стана ясно, че Марс работи върху нов албум. Появата му обаче бе отложена за 2022 година. В него ще чуем Бруно Марс с рапъра Андерсън Паак.

Стилът на Бруно Марс е богат на ретро влияния. Върху него силно въздействие има както музиката, така и имиджът на Елвис Пресли. Запален е и стила на пеене на Майкъл Джексън. Въпреки че Бруно Марс сякаш предпочита R&B стила, албумите му са смесица от различни жанрове и музикални стилове.

Както в живота на Бруно Марс всичко да изглежда безоблачно и супер успешно, малко след като издава дебютния си албум, той е арестуван в Лас Вегас за притежание на кокаин. Признава се за виновен, плаща глоба, полага 200 часа общественополезен труд, публично обещава повече да не се докосва до дрогата и случаят се забравя. Освен това срещу него се водят различни дела за авторски права, тъй като някои по-стари групи и лейбъли твърдят, че взаимства твърде много от позабравени ретро хитове. Не малко от жалбите се отнасят до Uptown Funk. Въпреки всички перипетии според класация на „Форбс“ за 2017 г. Бруно Марс е най-богатият музикант.

Личен живот

Бруно Марс държи личния си живот в сянка, но въпреки това е известно, че в периода 2007 г. – 2011 г. се среща с танцьорката Шанел Малвар. По време на връзката си с певеца тя често публикува техни общи снимки в профила си в MySpace. Те се разделят, когато Шанел научава, че Бруно й изневерява със своя колежка, с която е работил по онова време.

Рита Ора и Бруно Марс.

През 2012 г. в интервю за германско списание изпълнителката Рита Ора споделя, че е била гадже с Бруно Марс, но преди доста време, когато нито тя, нито той са били звезди. Бил нает да й пише песни. „Това беше любов от пръв поглед“ – казва Рита Ора и допълва, че връзката им продължила две години.

Джесика Кабан с Бруно Марс.

След раздялата с Малвар – от 2011 г. Бруно Марс започва да излиза с актрисата Джесика Кабан. През лятото на 2012 г. тя се премества в Лос Анджелис, за да живее с него в имението му за 3 милиона долара. В интервю за „Ролинг Стоун“ от 2013 г. певецът разкрива, че хитовата му песен When I Was Your Man била написана за Джесика в период, когато смятал, че тя му е сърдита и никога повече няма да я види. Но песента си оказала въздействието и Бруно Марс вече може спокойно да я рекламира и с допълнителния й бонус ефект – гарантирано сдобряване с гаджето.