Бразилец съживява вековно известни личности

Идерели Диао не спира да удивява света чрез помощта на Изкуствения интелект. Ето за какво иде реч:

 

 

Неотдавна ви разказахме, че технологиите толкова много са напреднали, че вече има и софтуери, чрез които много лесно могат да бъдат съживявани стари семейни фотографии. Но развитието на науката не спира дотук…

Уилям Шекспир

Бразилският творец Идерели Диао, работещ за забавната медия Bored Panda, с всеки изминал ден се прочува все повече и повече. Неговата работа е свързана с използването на специална компютърна програма, която безпроблемно пресъздава човешките образи на култови анимационни персонажи и комиксови герои.

Жана д’Арк.

От няколко дни насам нашумя и проектът му, който е свързан със „съживяването“ на редица известни личности от преди Новата ера до наши дни. Замисляли ли сте се как биха изглеждали в днешно време звезди като Моцарт, Жана д‘Арк, Клеопатра, Уилям Шекспир и Винсент ван Гог?

Винсент Ван Гог.

Сега това е напълно възможно – благодарение на работата на Идели Диао и напредналите технологии. За да се получи този желан ефект, използваният софтуер първоначално сканира и запомня многобройни човешки лица. При следващата стъпка, след като програмата върху чие лице от фотография или изображение (на реална личност или на рисуван герой) ще работи, пресъздава реален фотографски образ, базиран на милионите вече запазени сканирани човешки лица.

Волфганг Амадеус Моцарт.

Оттук можете да видите личната Instagram страница на бразилеца и да разгледате останалите му дигитални творби – https://www.instagram.com/hidreley/?utm_source=ig_embed&ig_rid=91c020cb-6033-4eef-ac69-34e5f523b71e .