Бил и Мелинда Гейтс с ново прекрасно имение на Тихия океан

Преди броени дни едно от най-богатите семейства в света се сдоби с нов очарователен дом в град Дел Мар, окръг Сан Диего, Калифорния. Ето какво представлява този архитектурен шедьовър на стойност 43 млн. долара.

 

Сградата е построена през 1999-а от известния архитект-дизайнер Кен Ронкети, има шест спални и четири бани и се шири върху площ от 5800 кв. фута. Бившият ѝ собственик, който миналата година я предложи за продажба, е Маделин Пикенс – четвъртата съпруга на тексаския петролен магнат и милиардер Томас Буун Пикенс.

Обява във вестника „Сан Диего Рийдър“ представя дома по следния начин: „Навсякъде се вижда взаимодействието между най-добрите дървесни и каменни материали, включително махагон, ела, варовик, пясъчник и дъб, които придават на имота несравнимо усещане за лукс и артистичност.

Модерната плажна къща, чийто дизайн е вдъхновен от неутралните цветове и естествените елементи, е прочута още като „една от най-известните крайбрежни къщи на Западното крайбрежие“ според уебсайта realtor.com.

Освен изобилието от спални и бани, семейният комплекс разполага и с оранжерия, две къщи за гости, СПА център, домашен театър, облицован със стъкло басейн, джакузи за 10-на души и тенис корт. Да не говорим за прекрасния изглед към Тихия океан, на който може да се полюбувате от многобройните зони за отдих и хранене.

Впрочем, не е никаква изненада, че новият дом на семейство Гейтс е и високотехнологичен: лъчево подово отопление, автоматизирани системи за сигурност, осветление и климатичен контрол и система за безключово влизане.

Според някои слухове, Бил и Мелинда целенасочено са си купили имението, за да имат разкошно убежище по време на пандемията от коронавирус, въпреки че разполагат с други по-луксозни и по-впечатляващи имоти от този.