Bentley с нов модел, кръстен на езеро

На 11 август в Монтерей, в Калифорния бе представен нов модел спортен автомобил. Става дума за Bentley Mulliner Batur.

Той ще бъде пуснат в лимитирана серия и ще бъде вторият модел след Bentley Mulliner Bacalar, който е част от серията изключителни спортни автомобили на британската марка.

От Bentley рекламират новия си модел със заявката, че той демонстрира напълно нов дизайнерски език, който ще се превърне в запазена марка за електрическите коли. Техническите характеристики на новия автомобил не се споменават.

Знае се само, че също като Bacalar, който е кръстен на езерото Бакалар на мексиканския полуостров Юкатан, така и Batur носи името на кратерно езеро в Кинтамани в Бали, в Индонезия.

Meyers Manx залага на ретрото

И докато Bentley залага на модерната визия, Meyers Manx залага на ретрото. През 2023 г. Meyers Manx ще е готов с първите 50 бройки на Meyers Manx 2.0 Electric. Новият автомобил ще се радва на масово производство едва през 2024 година.

Дотогава онези, които искат да си купят новия модел, ще трябва да решат дали наистина си струва – колата ще има алуминиево шаси, независимо окачване, електрическо управление и дискови спирачки, допълнени от система за възстановяване на спирачната енергия.

Електрическият автомобил ще има подвижен покрив. Всъщност това е бъги, със задно предаване, с два електрически мотора, монтирани на задната ос, с обща мощност до 204 конски сили. Ще се продава с батерии с 20 kWh и 40 kWh, които съответно ще ви осигурят изминаването на 240 или 480 километра.

Lamborghini с тийзър на новия вариант Urus

Lamborghini рекламира официално новия си кросоувър Urus, който ще се появи до края на 2022-а година.

В рекламното видео се вижда автомобил, решен в цветовете на камуфлажа, който е заснет на пистата Pikes Peak Climb Race. „Ефективността отива на следващото ниво“ – гласи рекламното послание на италианския автомобилен производител, разпространено в социалните мрежи.

Съдейки по дизайна на прототипа, кросоувърът ще е със спортен, по-агресивен и аеродинамичен дух. Очаква се автомобилът да стане по-мощен от Lamborghini Urus, представен през 2018 г. с 4-литров V8 бензинов турбо двигател, с мощност 650 конски сили.