Aston Martin Valhalla ще дефинира новата хибридна сила

Valhalla ще бъде най-новото спортно изпълнение с ограничено производство от Aston Martin, който се очаква да бъде пуснат в продажба някъде в края на 2021 година. Колата е със среден двигател, което е резултат от партньорството между Aston Martin и екипа на Red Bull Formula 1. Намеренията са Valhalla да се появи и с Даниел Крейг зад волана в нов филм за Джеймс Бонд на по-късен етап.

 

Все още е известно колко точно мощност ще отдели колата, но се знае, че тя ще бъде доставена от двойно-турбо хибриден V6 двигател с осемстепенна скоростна кутия и двоен съединител. Хибридната система няма да бъде от разнообразието на стандартните, тъй като допълнителното тегло ще изисква по-сложен хардуер. Очаква се автомобилът да бъде олекотен, тъй като партньорството на F1 изисква да свали голяма част от теглото на серийното превозно средство.

Ще бъдат произведени точно 500 от спортните хибридни автомобили и ако предишните подобни версии са някакви индикации, за много от тях вероятно вече се говори. Няма информация за точна дата или за производствения график, но очакванията са да започнем да виждаме Valhalla в края на 2021 година. Ценообразуването започва от екстремните 1.3 милиона долара.