Aston Martin DBS GT Zagato – с най-мощната версия на V12 Twin-Turbo двигател

Британската компания Aston Martin показа спортния автомобил DBS GT Zagato, който е уникален за марката. Колата е с конструкция на базата на серийния Aston Martin DBS Superleggera, но е с 45 конски сили по-могъща. Причината е в най-мощната досега версия на Twin-Turbo 5.2-литров V12 двигател на Aston Martin с безумните760 конски сили.

Класическото купе DB4 GT Zagato се отличава с много иновации в дизайна и интериора. От нищо не е спестено – предните и задните значки на Zagato са изработени от 18-каратово злато, както и фрагменти от тапицерията на колата.

Ексклузивното купе има своя собствена екстериорна линия, лимитирани джанти и активна радиаторна решетка с 108 отделни части със сложен механизъм, който се отварят при стартиране на двигателя и се затварят при изключен двигател. Другата характерна особеност е покривът – елементът е изработен от карбон и представлява цялостен панел без задно стъкло. Вместо това е монтирана камера, която показва изображение на дисплея пред водача.

Aston Martin DBS GT Zagato ще бъд произведен само в 19 екземпляра. Автомобилът може да бъде закупен само в комплект с пистовото купе Aston Martin DB4 GT Zagato Continuation, което автоматично оскъпява двойно покупката, адресирайки я към колекционери на марката с неограничени финансови възможности. Всяка двойка започва от 7.9 млн. долара. Поръчките вече са направени, бройките са изчерпани, а клиентите ще получат DBS GT Zagato едва през четвъртото тримесечие на 2020 година.