Актьорът Матю Пери почина след “водна авария” в дома си

Матю Пери – известният актьор от американския телевизионен сериал “Приятели” – е починал в събота, 28 октомври.

Това е станало в дома му в богатия жилищен квартал “Пасифик Палисейдс” в Лос Анджелис, съобщи NBCnews, позовавайки се на представител на актьора и източник от полицията.

По тяхна информация 54-годишният Пери се е удавил.

Според полицейския източник сигналът на 911 за Пери постъпил в 16.07 часа местно време. Било посочено, че е необходимо на адреса му да бъде изпратен екип за водно спасяване.

Говорителят на пожарната служба в Лос Анджелис Брайън Хъмфри заяви, че първите спасителни екипи са отишли на адреса в “Пасифик Палисейдс” въз основа на обаждане на 911 в 16:07 часа за “водна авария” от неизвестен тип.

По думите му никой не е бил откаран в болница, а на мястото на инцидента са пристигнали полицаи от полицейското управление в Западен Лос Анджелис.

По-късно в събота двама източници от правоохранителните органи съобщиха, че на мястото са пристигнали и представители от отдел “Грабежи и убийства” на полицията на Лос Анджелис. За него е известно, че разследва тежки престъпления, както и случаи, в които са замесени известни личности.

Източниците на NBCnews подчертават, че се разследва смъртен случай, но без признаци на насилие. Преди да се посочи конкретната причина за смъртта, съдебният лекар на окръг Лос Анджелис трябва да извърши аутопсия.

Матю Пери става известен с ролята си на един от основните герои в ситкома на NBC – “Приятели”, станал популярен през 90-е години на миналия век.

В “Приятели” Пери играе Чандлър Бинг, анализатор на статистически данни, чиято запазена марка са сарказмът и многозначителните, но кратки еплики.

Сериалът става хит и се излъчва в най-гледаното време в продължение на 10 сезона – от 1994 до 2004 година.

Пери участва и в други хитови продукции, сред които “Boys Will Be Boys”, “Growing Pains”, “Beverly Hills, 90210”, “The West Wing” и “Scrubs”.

Пери израства в Отава, Канада, където развива успешна спортна кариера като тенисист. Той се състезава в шампионатите за юноши. На 15-годишна възраст обаче се отказва от спорта. Това е периодът, в който се премества в Лос Анджелис и решава да се занимава с актьорско майсторство.

Присъединява се към актьорския състав на “Приятели” на 24-годишна възраст.
Преди около година Пери беше на обиколка из страната по повод излизането на книгата му “Приятели, любовници и голямото ужасно нещо: Мемоари”, в която разказа допълнителни подробности за битката си с дрогата, включително за това как е бил на косъм от смъртта през 2019 г., след като дебелото му черво се спуква в резултат на употребата на опиати. В книгата си Пери признава, че е вложил 7 млн. долара в битката си със зависимостта си и в усилията си да се възстанови.

След “Приятели” той се снима в множество други роли, които му спечелват уважението и признанието на публиката, но името му се споменава по първите страници на вестниците най-често заради битката му с опиатите.

След новината за смъртта на Матю Пери реакцията на Холивуд бе светкавична.

Телевизионните продуценти на “Приятели” – Warner Bros – излязоха с изявление, което гласи: “Съкрушени сме от кончината на нашия скъп приятел Матю Пери. Неговият гениален комедиен талант се разпознаваше по целия свят и оставеното от него ще продължи да живее в сърцата на много хора.”

От NBC, които излъчваха сериала “Приятели”, съобщиха, че също са съкрушени от смъртта на Пери. “Той донесе толкова много радост на стотици милиони хора по света с перфектния си комедиен образ и неподражаемо остроумие. Ролите, които ни остави, ще продължат да радват десетки поколения след нас”, подчертават от американския телевизионен канал.