Музеят на Мария Калас вече ни приветства в Атина

Почитателите на великото сопрано вече могат да се насладят на неговите фотографии, биография у лични вести в музея, намиращ се на улица “Митрополеос” N 44 в гръцката столица. Поводът за откриването е рождената дата на Мария Калас, която на 2-ри декември тази година щеше да навърши точно 100 години.

 

Споменът за легендарната оперна певица Мария Калас вече се съхранява в новата културно-научна институция. Атинската сграда е истински шедьовър на Неокласицизма, където почитателите на великата гръцка оперна певица могат да научат повече за нейния живот.

Красивата сграда, в която се помещава музеят на Мария Калас.

Освен информационни табла, фотографии и личните вещи и костюми на Мария Калас, на втория етаж на музея посетителите ще могат както да послушат части от най-емблематичните ѝ изпълнения, като арията „Каста дива“ (Casta Diva) от операта „Норма“ на Винченцо Белини, така и да чуят как тя преподава във висшето учебно заведение „Джулиард“ в Ню Йорк през 1971-1972 година.

Част от личната колекция на Мария Калас, изложена в музея.

Атина се гордее, че може да окаже такова огромна чест на легендарната Дивина. Музеят, посветен на Мария Калас, който е и първият такъв в света, кара всички ни да се гордеем. Искам да благодаря искрено на всички дарители, спонсори, екипа на проекта и всички останали, допринесли за това градът ни да получи такова огромно културно богатство.” – сподели неотдавна кметът на Атина, Костас Бакоянис, по време на публична реч, цитиран от гръцката медия Η Ναυτεμπορική.

Костас Бакоянис – кметът на Атина.

Повече информация за цените на билетите и работното време, можете да видите чрез този линк – https://mariacallasmuseum.gr/en/visit/ .

Нека да припомним, че в момента текат снимките на биографичния филм „Мария”, който трябва да излезе по кината догодина. Визуалният разказ ни запознава с последните години от живота на голямата звезда в Париж, която ще бъде изиграна от даровитата Анджелина Джоли.