Акценти в мъжките модни колекции за сезон есен/зима 2022

Още в началото на 2022-а по време на Седмиците на модата в Париж и Милано редица марки показаха мъжките си колекции за есенно-зимния сезон. Представяме ви накратко някои от най-интересните тенденции.

Колежански якета

Тази година Бръшляновата лига е вдъхновила много дизайнери за колекциите им. Така че смело обличайте класическото колежанско яке с плътна вълнена част в областта на торса, с кожени ръкави и бродирани надписи. Подобни модели могат да се видят в колекцията на Louis Vuitton. Missoni представи алтернативен вариант – от вълна и памук.

Кожа

Courreges.

Този сезон кожените облекла са оказаха задължителни в гардероба на мъжете, претендиращи да са в крак с последните модни тенденции. Такива модели показаха Hermes, Courreges и Bianca Saunders.

Неокласика

Hed Mayner.

Всяка година дизайнерите предлагат нов поглед към костюмите – те могат да бъдат овърсайз, в ярки цветове или от най-необикновени материали. Всичко това по прекрасен начин се комбинира с концепцията за неокласиката. Разбира се, ако ви предстои важна среща с борда на директорите, заложете на класиката, но няколко нови и смели костюма в гардероба никога не са излишни.

Геометрични провокации

Prada.

Тази година най-интересните провокации в кройката от гледна точка на геометрията са при шиенето на раменните подплънки. Prada и Vetements представиха палта, които сякаш са извадени от страниците на детективски комикси от 40-те години на миналия век. Така че, ако видите силует – тип обърнат триъгълник  в раменета – да знаете, че това е последният писък на модата.

Яке тип бомбър

Kenzo.

 

Този есенно-зимен сезон особено актуални ще са якетата тип бомбър, които не трябва да се бъркат с колежанските якета. Този тип якета са вдъхновени от милитари стила и днес вече са се превърнали в един от най-класическите елементи в мъжкия гардероб. Тази година свои авангардни модели представиха Dries van Noten, Kenzo и Rick Owens. Призивът им е – експериментирайте – воювайте със скуката и със закостенялостта.