5 ценни бизнес съвета за 2021 година

„Нова година, нов късмет“ е една от поговорките, които ни напомнят, че още от първия ден на новата година започваме да пишем поредната глава от нашия живот. Наред желанията за постигането на така мечтаното „плажно тяло“, отказът от някои вредни навици и осъществяването на още незабравими пътешествия, мнозина си пожелават да имат и повече бизнес успехи. Ето какво съветва експертът Ейми Кръмптън:

 

Според голям брой проучвания от последните десетилетия, част от проблемите, придружаващи неуспехите в бизнеса, фактически произлизат от начина ни на мислене. Но за Ейми Кръмптън – треньор по бизнес въпроси, невролингвистично програмиране (псевдонаучен подход за общуване, личностно развитие и психотерапия създаден през 70-те години на XX в.) и основател на уебсайта Social Cactus – няма невъзможни неща.

Ейми Кръмптън.

Ето защо тя споделя пет прости начина, чрез които всеки човек може не само да започне да мисли по-позитивно, но и да привлече много успех в бизнеса си през 2021 година.

Ето кои са те:

 

1. Започнете деня си с усмивка

Всяка сутрин когато се събуждате си казвайте, че денят ще бъде невероятен!  Много по-лесно е още със ставането си да грабнете мобилния телефон, за да разберете какво става по света и в социалните мрежи, вместо първо да решите как ще протече деня ви. Затова си кажете – още докато сте в леглото – че той ще бъде чудесен и се постарайте да си го напомняте, колкото пъти е нужно през деня. Чрез оптимистичното мислене вие определено ще се превърнете в магнит за позитивни хора и ситуации, които впоследствие ще ви гарантират невероятни преживявания. Също така имайте предвид, че позитивните вълни се предават и когато се срещнете с друг човек. Например, ако ви попитат как се чувствате днес, отговорете ведро, че денят ви е невероятен! Използването на изрази от сорта на „не е зле“ или „можеше да бъде и по-зле“ води до обратния ефект. Фокусирайте се върху силата на оптимистичния изказ и вижте как собствената ви мисловна нагласа са променя към по-добро.

2. Подгответе си благодарствен списък

Често ни се случва да позабравим всичко хубаво, което ни се е случило неотдавна, а мозъкът не забравя толкова лесно неприятните и конфузни случки. Затова се настанете удобно и си направете благодарствен списък – в него запишете всичко, за което се чувствате наистина благодарни: лични успехи, прекрасни спомени, сполуки в бизнеса, материалните блага, които вече притежавате, и други. Можете да го поглеждате всеки път, когато отново се почувствате изгубени или демотивирани.

3. Не забравяйте за увереността си

Въпреки че всички ние се раждаме с увереност, през годините мнозина от нас могат неусетно да я изгубят. А оттам насетне животът ни може да стане доста по-сложен и тежък. Но не се тревожете – придобиването на самочувствие е подобно на карането на колело – никога не се забравя, но има нужда от опресняване. Един от сигурните начини е просто като излезете от зоната си на комфорт и направите нещо, което досега не сте правили. Особено полезни са тези занимания, които ще ви заредят с добра порция адреналин.

4. Обгърнете се с позитивизъм

Вместо да прекарвате свободното си време на телефона или пред телевизора, защо просто не направите нещо, което да ви зареди с позитивна енергия? Пуснете си любимата песен или позитивна музика, сменете си скрийнсейвъра на компютъра с мотивиращ цитат, запалете си ароматизирана свещ, хапнете си нещо вкусничко, излезте на разходка, попечете се на слънце или се вижте с приятели. Когато сте заредени с приятни емоции, вие с лекота можете да ги пренесете от личен в професионален план, осигурявайки си по този начин така желаните успехи на работното ви място.

5. Направете си визуална дъска

За да получите желания от вас живот, започнете да го визуализирате. От няколко години насам трендът за създаване на визуални дъски (vision board) придоби огромна популярност. Накратко това е място, върху която можете да залепите или закачите различни изрезки от статии, снимки или рисунки, представляващи вашите съкровени мечти и цели: спортна кола, атлетично тяло, къща в Лос Анджелис, гениален бизнес проект или идеалната банкова сметка. Така мозъкът ви ще се мотивира да намери начини, по които да реализирате тези важи желания, като в същото врме вие несъзнателно ще започнете да действате по въпроса. Опитайте се да не мислите много за тези неща, които все още искате, но ги нямате. Вместо това се концентрирайте върху мисълта, че те са вече при вас и сте благодарни за това. Благодарността определено е една от най-силните и високочестотни емоции, чрез които показвате на вселената, че сте готови да получавате благословии и да сбъдвате мечтите си. Визуалната дъска – подобно на благодарствения списък – ще е винаги на ваше разположение, когато имате нужда да си припомните накъде сте се запътили.

 

Запомнете, че променяйки начина си на мислене, влияете позитивно на вашата кариера, бизнес идеи, увереност и щастие.