5 продукта за коса, които всяка парижанка използва

На французите отдавна им се носи славата на едни от най-модните и стилни хора на планетата – особено на парижаните – живеещи в самата столица на модата. Ето защо няма нищо учудващо, че дамите в Париж знаят много добре кои козметични продукти си струва да бъдат използвани. Разкриваме ви кои са петте от най-често срещаните и любими продукти за коса, според проучване на списание Vogue, които, като нищо, могат да станат неразделна част от вашата козметика.

 

 

1. Volume Powder на David Mallett

Австралийският фризьор Дейвид Малет отдавна се е прочул като един от най-добрите фризьори в света. Ето защо целеустременият коафьор отваря салони не само в Париж и Ню Йорк, но и лансира собствена продуктова линия. Целта на Volume Powder е да заздрави корените, да придаде обем и да намали сухостта на косъма. С екстракт от бамбук и зелен чай, вашата коса не само ще има страхотна визия и прекрасно благоухание, но ѝ ще омагьосва.

2. L’huile на Leonor Greyl

Кредото на марката е „трябва да се грижите за косата си, колкото и за лицето си“, което идеално пасва и на „прякора“ на Leonor Greyl – „spa du cheveu“ (СПА-то на косата“. Това прекрасно олио, получено от смесването на качествени, подхранващи съставки и антиоксиданти (амазонски бурити, зърна от нар, монгонгови ядки), ще направи косата ви сияйна и мека като коприна. Просто капнете няколко капки от течността върху дланите си, нанесете я върху сухата коса, прокарвайки пръсти през нея, като най-накрая я разрешете с четка и voilà.

3. Le masque régénérant à l’huile de figue на Christophe Robin

Регенериращата маска за коса на Кристоф Робин е сред най-известните шедьоври на известния фризьор-колорист, на когото се доверяват звезди като френската актриса Катрин Деньов. „Тайните“ съставки на тази стопроцентова формула на растителна основа включват олио от кактусова смокиня и екстракти от цвета на омана. Това е идеалният еликсир за пълноценното възстановяване на косата.

4. Vegan Hydratation Mask на Cut by Fred

Vegan Hydratation Mask представлява реализираната идея на коафьора Фредерик Биро – човекът зад псевдонима Cut By Fred, целяща да предостави на пазара една наистина уникална и ефикасна хидратираща формула. Маската може да се нанася всяка нощ върху суха коса, без да се отмива, или да служи като балсам след шампоан. Тя се нанася върху мокра коса и се оставя да подейства 5-10 минути, преди да бъде отмита.

5. Le shampoing kératine Monique на David Lucas

Давид Люка също се присъединява към своите колеги, като лансира нова гама продукти за коса, кръстена Respect. В тях няма да намерите нито сулфати, нито силикони. Наред с това шампоанът Monique е разработен на базата на кератина, за да хидратира всеки косъм, като впоследствие му придава копринен допир и съвършен блясък.