Завиждайте мълчаливо: Карди Би отговори на хейтърите за чантите си

Рап изпълнителката Карди Би реагира рязко на потребител на социалните мрежи, който се изказа критично за ценността на чантите „Биркин” на модната къща Нermes. Той заяви, че те са загубили предишната си висока стойност заради популярността им сред рап звездите.

 

 

Карди Би прецени това предположение като расистко и защити не само своята колекция от скъпи аксесоари, (изпълнителката притежава 23 такива чанти) , но и правото на жените от афроамерикански и латиноамерикански произход да купуват луксозни стоки.

Скандалът се разрази след като потребител на Instagram с прякор celestialthug написа: „Чантите „Биркин” буквално загубиха своята ценност. Градските момичета и Карди показаха на всички, че е много лесно да получиш „Биркин”. През годината се произвеждат известно количество „Биркин”. Има милиардери, които прекарват месеци и години в списъка на чакащите, за да получат поне една. Тези чанти трябва да са ексклузивни, а вие трябва да имате влияние в света на модата и да сте приятели с хората в тази сфера, за да ги получите: затова Риана има чанта, изработена само в два екземпляра, като втората е на Бионсе. А чантите на малкия рап дует от Маями, който не може да попадне на корицата на Vogue или да стане номер 1, са фалшиви. Простете”.

Но Карди Би не прости на потребителя за това предположение и качи в Instagram видео, в което обясни, че същността на това изказване е расистка, защо критиката е насочена само към тъмнокожите жени.

Изпълнителката заяви, че е видяла публикацията за това, че тя и колежките й не могат да си позволят чанти, които са сред най-скъпите в света, и че има какво да каже по въпроса. „Това е много интересно, защото аз със сигурност мога да си купя такава чанта. Всъщност днес си купих четири чанти от магазин на Hermes”,- отговори тя.

Карди Би зададе въпроса, защо автора на публикацията не се съмнява в това, че белите изпълнителки могат да си купят „Биркин”. Тя осъди хората, които, виждайки тъмнокожа жена със скъпа чанта, незабавно решават, че тя е придобита по нечестен начин. „Защо когато тъмнокожо или латиноамериканско момиче ходи с хубава чанта, веднага започвате да се съмнявате?”  – зададе въпрос Карди Би и даде примери за хора, които веднага решават, че скъпият аксесоар е фалшив, или неговата притежателка е или мошеничка, или спи с някой богаташ срещу облаги.

Тя увери, че дамите в нейния бранш могат да печелят сериозни суми.  Карди Би е убедена, че рап изпълнителките дори помагат на модните къщи, защото споменавайки ги в композициите си, правят вещите им още по-популярни.

Накрая Карди Би стига до извода, че не е толкова важно кой е направил чантата – една жена може да изглежда истински добре и с брандове от масовия пазар. „Не си и помисляйте да се сравнявате с някого в интернет. Всички щуротии са в интернет – там са фалшивите неща”, призова тя, слагайки точка по темата.

Изпълнителката не за пръв път се сблъсква с критики заради любовта си към аксесоарите на модната къща Нermes. През лятото й се наложи да обяснява, защо двамата със съпруга й – рапъра Офсет, са подарили на 2-годишната си дъщеря Кълчър розова „Биркин” на стойност 8 хил. долара.

На опонентите си, които писаха, че детето се нуждае от играчки и бонбони, тя отговори, че е съгласна с това, но тъй като дъщеря им също се явява пред публика, трябва да изглежда по подходящ начин. Предвид фактът, че състоянието на Карди Би се оценява на около 24 млн. долара, тя наистина може да купува луксозни стоки за себе си и за детето си.

Да припомним, че първата притежателка на „Биркин” е певицата Джейн Биркин, за която 1984 г. е създаден модела.