„Муфаса“ – предисторията на „Цар лъв“

Почти две години след премиерата на игралната версия на „Цар лъв“, от Disney обявиха, че се готвят да лансират нов проект, посветен на бащата на Симба. Ето какво друго се знае до този момент:

 

Още с излизането си през юли 2019-а римейкът на нашумялата от 90-те години анимация на Disney предизвика световен фурор. Толкова голям, че приходите на филма надхвърлиха 1.6 млрд. долара при бюджет от 260 млн. долара. Затова не е чудно, че компанията на Уолт Дисни е решила да продължи и занапред с грандиозния си успех.

Муфаса и Симба от игралната версия.

Преди няколко дни по време на D23, събитие в Калифорния, посветено на върлите фенове на Disney, кинодеецът Бари Дженкинс обяви, че нов визуален разказ, посветен на „Цар лъв“, е вече в процес на подготовка. Лентата ще разказва за живота и ранните години на Муфаса – мъдрия и добър баща на Симба. А самият 42-годишен афроамериканец ще бъде режисьор на кинематографския проект.

Бари Дженкинс.

Въпреки че първият трейлър към „Муфаса: Цар лъв“ вече може да бъде видян в YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=lWQoUIHXVCs), нетърпеливите фенове трябва да почакат още, преди да видят предисторията. Очаква се „Муфаса: Цар лъв“ да излезе по кината най-рано през 2024 година.