Virgin Atlantic обновиха бизнес класата си

Младата британска авиокомпания отдавна е считана за един от идолите в самолетния бранш, предлагащ лукс, стил и удобство на пасажерите. Неотдавна компанията реши да обнови своята бизнес класа като  предложи по-висококачествено пътуване, за да запази мястото си в челната класация на луксозните авиолинии.

 

Причините за промяната

Бизнес класата на Virgin Atlantic, наричана „Upper Class“ от самата компания, бе сред еталоните за първокласно летене през последните години, но това не попречи на възникването на няколко проблема. Става дума за липсата на достатъчно място за съхранение на личните вещи, липсата на изглед през прозореца, когато седалката е разгъната за спане, и вече започналите да се захабяват от времето седалки. Така че промяната бе абсолютно наложителна, най-вече зараде нарастващата конкуренцията, която предлага по-добри условия и иновации.
Другите две класи – първа и икономична, също се нуждаеха от освежаване.

Какво предлага обновената бизнес класа

Пасажерите получават повече пространство за съхранение на личните си вещи– над страничната масичка. Седалките са по-тесни от предшествениците си, но са удобни и изработени от качествена материя. Под страничната масичка е монтиран контакт за зареждане на електрическите устройства и USB port. Пред всеки пътник има сензорен екран, който освен богат избор от филми предоставя и връзка със стюардесите, както и с камерите на борда и извън него. На страничната масичка се намира командно за регулиране на позицията на седалката. Под екрана има малка ниша с табуретка,върху пътниците могат да опънат краката си. При хоризонтално разтягане на седалката тя се съединява с табуретката и двете образуват легло. Безжичен интернет се предлага по време на целия полет, но  – срещу допълнително заплащане. Бизнес класата разполага със зона за отдих с бар.

 

Нови самолети

Самолетната компания закупи  два нови модела Airbus A350-1000 и поръчва десетина нови. Моделът A350-1000 е по-голям и подобрен от стария A350-900. Така че обновяването се отнася не само за бизнес класата, а за цялостната визия и обслужване на Virgin Atlantic, която запазва мястото си сред отличниците.