„Фантастични животни“ 3: най-сетне оптимистични новини

След слабто представяне на втората част от сагата „Фантастични животни“, мнозина си помислиха, че продукцята на оставащите три части ще бъде спряна. Но ето, че някои от въпросителните най-после получиха отговори. Ето какво трябва да знаят феновете на поредицата:

 

Третата част получи „зелена светлина“

След издънката на втория филм „Престъпленията на Гринделвалд“: предателството на Куини, нежеланата смърт на Лета Лестранж и  неубедителния сюжет, мнозина решиха, че ще спрат снимките на оставащите три части. Обратното -трета част все пак ще има.
Първоначалната датата на премиерата е забавена с една година (нещо съвсем обичайно за сагата за магьосници), въпреки че писателката Дж.К.Роуинг обяви още на 10 декември 2018-а, че е завършила сценария. Предполага се, че ѝ е било предоставено повече време не само, за  да помисли по-внимателно върху историята на третата част, но и да избегне всякакви пропуски и неубедителни моменти, с каквито изобилстваше вторият филм. Впрочем, това е нещо много нетипично за британската авторка.

Черният магьосник Гринделвалд се опитва да привлече Лета Лестранж на негова страна

Всъщност решението за отлагане на филмовите снимки от страна на Warner Bros е доста разумно, след грешката им със „Соло: история от междузвездни войни“. Киностудията вероятно е вече наясно, че всеки франчайз – независимо колко е популярен – може да провокира и негативни  реакции от страна на феновете и критиците. Така че Warner Bros със сигурност ще подходят по-предпазливо с третия, четвъртия и петия филм от поредицата.

Действието ще се развива в Бразилия

Както вече е известно, действието на всеки от петте филма се развива в някой от световните мегаполиси: в първия градът бе Ню Йорк, а във втория – Париж. След доста спекулации и опит за налучкаване от страна на феновете стана ясно, че голяма част от действието на третия филм ще се развива именно в тогавашната столица на Бразилия – Рио де Жанейро. Информацията бе потвърдена и от самата Роулинг, и от актьора Дан Фоглър, който се играе ролята на Джейкъб Ковалски в сериите. Определено ще бъде интересно да видим как живее магьосническото общество в бившата португалска колония.

Tweet-ът на Роулинг

Със сигурност ще има и още сцени от любимото ни училище за магии и вълшебства Хогуортс. „Очаква се третата част да се концентрира повече върху младия Дъмбълдор и живота в Хогуортс.“ – споделя американското списание Variety. Боксофис анализаторът Джеф Бок допълва: „Това че филмовото действие ще се развива главно в Бразилия, не означава, че останалото време не може да бъде прекарано и в Хогуортс. Екипът разполага с достатъчно начини, за да спаси филма.“.

Професор Дъмбълдор и младата Лета в Хогуортс

Актьорският състав

За голяма радост, почти всички от оригиналните главни актьори ще се завърнат в третия филм:

  • Еди Редмейн като Нют Скамандър,
  • Катрин Уотерстън като Порпентина „Тина“ Голдстийн,
  • Дан Фоглър като Джейкъб Ковалски,
  • Алисън Судол като Куини Голдстийн,
  • Джони Деп като Гелърт Гринделвалд,
  • Джъд Лоу като Албус Дъмбълдор
Актьорският състав от втория филм

Джесика Уилямс ще се завърне като професор Юлали Хикс, американски преподавател в училището за вълшебства Илвърморни, и ще има по-значителна роля в третия филм според Роулинг.

Премиерата

Според плановете филмовата лента трябва да излезе по кината на 12 ноември 2021-а, а снимките да започнат през пролетта на 2020-а.