Вече можем да наемаме баби и дядовци чрез нова платформа

Тя се казва „Рент-а-Баба“ (Баба под наем) и предлага възрастни хора да се грижат за деца под наем.

 

 

Добра новина за всички млади семейства, които имат нужда от бавачка и не разполагат с баба, или дядо, наблизо. Такъв пример е Петя Апостолиду от Пловдив, майка на две деца: „Когато ние сме на работа, детето е болно, ние имаме необходимост от такъв човек, тъй като няма възможност нашите баби да дойдат и да отреагират толкова бързо, колкото хората, които се намират в нашия град. Едната баба е в Гърция, другата баба е във Велико Търново.“ – разказва тя.

И така не след дълго Стела Балджиева е озарена от идеята да лансира специална платформа, с която млади семейства да срещнат подкрепата от по-възрастните: „Знаете, че когато имате малки деца, се налага да жонглирате с множество ангажименти едновременно и особено, когато нямате на кого да оставите рожбата си. Ако например е болна и няма как да посещава детска градина или училище, другите ви ангажименти просто замръзват. Бабата може да ви е необходима, за да гледа детенце. Ние сме обособили такава категория „Баба ще ги гледа“. Тук регистрираме възрастни дами и господа, които биха приели или в своя дом да гледат дете, или да ги водят до училище и да ги връщат, или пък биха отишли в дома на някое семейство…” – допълва Стела Балджиева.

Важно е да се спомене, че освен грижите за децата, възрастните хора ще могат да предложат всякакви други куп умения, като кулинарство, домакинстване, градинарство и плетенето на различни терлици, шапки и шалове.

Мариана Рашева е една от бабите, готови да помогнат на младо семейство. Тя е пенсиониран инженер по химия и заклет преводач от чешки и словашки: „Това да прегърнеш едно детенце, да го гушнеш, да му дадеш от своята любов, да отнемеш от неговата болка, да поприказваш. Да имаш търпението и спокойствието да го изслушаш, което нямат повечето майки, това също е добре за децата, защото те са много любопитни. Искат да им се разкаже. Обичам децата и бих се раздала за тях.“ – споделя с откровение Мариана.

Стела Балджиева.

В платформата, която стартира преди седмици, вече са се регистрирали близо над 100 души, като търсенето сега е по-голямо от предлагането. Чрез този линк вие също можете да разгледате какво представлява творението на Стела Балджиева – https://rent-a-baba.com .