“Астерикс и Обеликс”: Марион Котияр ще играе заедно със сина си

За Гийом Кане кинематографията е не само професия, но и семейна традиция. Докато в момента тече продукцията на най-новия му филм за галските герои Астерикс и Обеликс (Astérix et Obelix : l’Empire du Milieu), французинът обмисля да назначи и наследника си. Ето за какво иде реч:

 

Както неотдавна писахме –  https://special.bg/marion-kotiyar-shte-zamesti-monika-belutchi-v-noviya-vasteriks-i-obeliksv/ , Гийом отдавна е избрал кои актьори ще се превъплътят в образите на Клеопатра и Юлий Цезар. Това са съпругата му и носителката на “Оскар” Марион Котияр и колегата Венсан Касел.

Венсан Касел.

Още от самото начало бях решил, че ще изиграя Юлий Цезар, а това е по-практично от режисирането – особено за такава важна роля. Няма да крия, че решението ми бе силно повлияно и от ролята на Марион, пресъздала прекрасната Клеопатра. Още не съм забравил как заедно играхме в Rock’n Roll (френски филм от 2017-а). Когато гледате Венсан, неговите черти, неговото присъствие, очевидно е, че това е самият Цезар!“ – сподели френският актьор пред вестник Le Journal du Dimanche.

Гийом Кане и Жил Льолуш облечени като Астерикс и Обеликс.

И докато Гиймо Кане ще режисира и Astérix et Obelix: l’Empire du Milie, и ще влезе в кожата на смелия русокос галски войн Астерикс, то е напълно възможно и 10-годишният му син Марсел да направи първите си стъпки в киното: „Желая най-накрая да снимам филм, който ще се хареса и на двете ми деца… Астерикс, с него ме запозна баща ми. Имах всичките книжки и ги четях с огромен интерес. Днес моят син ги чете и е във възторг от тях.“ – разказва гордият баща пред Le Journal du Dimanche. Така че е много възможно да видим и младия Марсел в киноисторията, режисирана от родителя му.

Златан Ибрахимович.

Да припомним, че освен Жил Льолуш (Обеликс), Пиер Ришар (Панорамикс), Рамзи Бедия (Епидемаиз), Хосе Гарсия (Биопикс), Одри Лами (Бонемина) и Джонатан Коен (Грандемаиз), в предстоящия разказ ще видим и футболната звезда Златан Ибрахимович (Онеофус). Въпреки че филмът вече трябваше да е излязъл по кината, пандемията от коронавирус забави и неговата премиера. До този момент все още няма официално обявена дата.