Марион Котияр ще замести Моника Белучи в новия „Астерикс и Обеликс“

Кой би могъл да забрави иконичния образ на прочутата Моника Белучи, която подобаващо изигра царица Клеопатра в игралния френски филм от 2002 година. След 18 години списание GQ обяви, че Марион Котияр ще поеме щафетата от сексапилната италианка. Ето какво се знае до този момент:

 

Марион Котияр и Моника Белучи.

Всичко започва миналия октомври, когато френският актьор, продуцент и сценарист Гийом Кане обяви в Instagram профила си, че той ще отгворя за новата игрална серия – „Astérix et Obélix : L’Empire du Milieu“. Не само това, а лично ще изиграе смелия и мъдър галски войн Астерикс. Колегата му Жил Льолуш ще пресъздаде образа на силния и забавен Обеликс, а ролята на очарователната Клеопатра е отредена на съпругата на Гийом Кане – Марион Котияр. Очаква се и Джонатан Коен също да се присъедини към тях, но персонажът му си остава все така мистериозен.

Гийом Кане и Жил Льолуш.

Според американското списание Variety бюджетът на новата лента ще надхвърли 65 млн. евро. Той е по-голям от този на „Астерикс и Обеликс: Бог да пази Британия“ (61 млн. евро), но по-малък от 78 млн. евро на „Астерикс на Олимпийските игри“: „Това е филм с невероятни костюми, чието действие се развива преди повече от 2000 години. Ще построим цяло село и ще заснемем големи битки, за които ще са ни нужни многобройни войници. Освен това ще имаме нужда от много специални ефекти и престижен актьорски състав“ – аргументира големия бюджет продуценът Ален Атал.

Впрочем „Astérix et Obélix : L’Empire du Milieu“ ще е базиран върху действителна история, а не върху произведенията на Рьоне Госини и Албер Юдерзо – създателите на Астерикс; планирано е по-голямата част от сюжета да се разиграе в Китай. Очаква се снимките да започнат тази година, а визуалният разказ да излезе през пролетта на 2021 година. Все още няма нито официална дата за премиерата в България, нито официално заглавие на филма, но са много вероятни „Астерикс и Обеликс: Средната империя“ или „Астерикс и Обеликс в Китай“.