Томас Маркъл: „Поведението на херцозите на Съсекс е непристойно!“

В последно време бащата на Меган Маркъл е доста разочарован от поведението на дъщеря си и зет си. Но сякаш миналата седмица търпението му съвсем се изчерпи. Ето защо:

 

Да припомним, че още през 2018-а Томас и Меган Маркъл трудно намираха общ език помежду си. Но неотдавнашен гаф от страна на дъщеря му и зет му накара 77-годишния родител да разкритикува публично недостойното им поведение.

Меган и Томас Маркъл.

Става дума, че на 29-ти март бе отслужена литургия в памет на принц Филип, който почина на 99-годишна възраст на 9-ти април 2021 година. Но докато всички членове на британското кралско семейство, както и други аристократи, лично присъстваха в Уестминстърското абатство в Лондон, то херцозите на Съсекс не бяха сред тях. Нещо, което със сигурност бе сметнато за крайно възмутително и обидно. Според източник, близък до принц Хари, най-малкият син на принцеса Даяна много се притеснявал за сигурността на семейството си, което вече не можело да ползва услугите на кралската охрана.

Британското кралско семейство в Уестминстърското абатство.

За кралицата бе много важно внук ѝ и съпругата му да присъстват на церемонията, за да покажат уважение и да благодарят на принц Филип за всичко, което е направил за близките и народа си. Това е непростимо! Британският народ със сигурност няма да им прости и не би трябвало да го прави. Не знам за причината за решението им, но реално нямат оправдание за него. Това е огромен шамар за кралицата и британците!“ – коментира разгорещено Томас Маркъл пред Daily Mail.

Херцозите на Съсекс.

Мнението на американеца бе споделено и от Ричард Грифин, бивш служител на кралската охрана на принц Филип, според когото обясненията на принц Хари са не само смешни и нелепи, но и крайно обидни. Дотук е сигурно едно – казусът Megxit няма скоро да приключи…