Том Харди ще забавлява децата

По време на тези несигурни времена, какво по-хубаво от добра приказка за лека нощ преди лягане, особено, ако е прочетена от холивудски мачо. Известният Том Харди отново бе поканен да зарадва най-малките граждани на Великобритания. Ето за какво става въпрос:

 

Новата селекция от шест истории на предаването „CBeebies Bedtime Stories“, прочетени на глас от награждавания актьор, ще бъде излъчвана от понеделник, 27-ми април, до петък, 1-ви май. Всички серии са заснети в градината на Том Харди, при спазване на препоръчаните здравословни мерки. Впрочем шестата все още няма обявена дата на излъчване.

Том и френският му булдог Блу.

Подборът на приказките е свързан със сегашната ситуация, причинена от коронавируса, за да помогне на децата да разберат по много деликатен начин какво се случва. Така първият епизод ще ни представи приказката на Симоне Чираоло „Гушни ме“ с главен герой кактусчето Фелипе. То много обича да прегръща, но семейството му не го разбира. А Том Харди ще започне с думите: „Здравейте, аз съм Том. Понякога, в дни като този, се чувствам силен и щастлив, но в други – имам нужда някой да ме гушне. Днешната история разказва за малкото кактусче Фелипе, което също иска прегръдка.“.

Към края на историята, след като любвеобилният герой вече си е намерил приятелче за прегръдки, разказвачът я завърша по следния начин: „Така най-накрая Фелипе намери другарче, което може да гушне. Не винаги е лесно да прегърнеш тези, които обичаш, но знайте, че те са винаги там – в сърцата ни.“ По същия маниер другите приказки ще учат децата на приятелство от разстояние, на смелост и на разрешаването на различни проблеми.

Наистина сме развълнувани, че Том ще прочете още приказки за нас. Задачата на BBC, по време на подобни трудни времена, е да забавлява цялото Обединено кралство и с тези нови поучителни и окуражителни истории да приповдигне духа на всички.“ – съобщава Шерил Тейлър, ръководител на съдържанието на BBC Children.

Телевизионното предаване „CBeebies Bedtime Stories“, чийто старт бе преди единадесет години, е любимо на много деца не само във Великобритания, но и в почти всички англоезични държави. В него гостуват най-различни британски знаменитости, за да разказват приказки, а най-желаният и обичан разказвач сред тях се оказа именно Том Харди. Още след първата му поява през 2016-а над милион заявки по BBC iPlayer поискаха завръщането му.

Ето и програмата:

  • Понеделник, 27-ми април: „Гушни ме“ от Симоне Чираоло – история за малкото кактусче Фелипе, което обича прегръдките, но неговото семейство не проявява разбиране. Затова Фелипе тръгва да си намери приятел, когото да гушка.
  • Вторник, 28-ми април: „Под същото небе“ от Робърт Вешио и Ники Джонстън – история за две дечица от противоположните краища на света, които жадуват за приятелство. Възможно ли е да се сприятелиш с някого, който живее на хиляди километри от тебе?
  • Сряда, 29-ти април: „Има тигър в градината“ от Лизи Стюарт – история за силата на въображението, което може да те пренесе навсякъде. На малката Нора ѝ е трудно да повярва, че баба ѝ е видяла тигър в градината им.
  • Четвъртък, 30-ти април: „Не се тревожи“ от Крис Хоутън – история за малки рачета, които поемат на приключение да открият нови и непознати светове. И как фразата „не се тревожи, аз съм тук“ може да ти вдъхне кураж.
  • Петък, 1-ви май: „Проблемът с проблемите“ от Рейчъл Рууни и Зехра Хикс – дръзка, хумористична и проницателна история за това как да се справим с проблемите.