Threads – новият конкурент на Twitter

Новото приложение е създадено от Meta.

 

 

 

Откакто Илон Мъск купи известната дигитална платформа Twitter, милиони потребители непрестанно се оплакват от негативното управление на продукта. Това, разбира се, даде „зелена светлина“ на Facebook да лансира собствена апликация, която да „изземе“ функциите на Twitter.

По данни на Financial Times, Threads вече е достъпна за сваляне в магазина за приложения на Apple (App Store); макар в някои държави и региони, като България, тепърва ще бъде пусната.

Подобно на своя конкурент Twitter, Threads също е платформа, където потребителите могат да публикуват текстове, под формата на публикации, които впоследствие могат да бъдат харесвани, споделяни и даже да се коментира под тях. Наред с това тя е директно свързана с Instagram.

Впрочем, преди броени дни от Twitter допуснаха още една грешка, която безпроблемно може да наклони везните в полза на неговия конкурент. Оттук нататък, когато нерегистриран потребител се опита да види нечий туит, социалната мрежа го подканва или да влезе с акаунта си, или да си направи нов, забранявайки му да види каквото и да е съдържание.