Технологични екстри за лятото

The BergHOFF Table BBQ Pan

Кой не обича през лятото да се събира с приятели на барбекю и леденостудена бира? Най-хубавото на грила е, че не трябва да се притеснявате как върви партито, защото гостите никога няма да останат гладни. Но ако живеете в малък апартамент в големия град  и все пак искате да изпитате удоволствието от барбекюто, BergHOFF Table BBQ Pan със сигурност ще ви свърши работа. Става дума за 8-килограмова стоманена скара с презрамка, която позволява да я носите като пощенска чанта. Заради перфектните си размери – 40 на 40 см., съоръжението ще се побере без проблем в багажника на колата, за да ви придружи до дестинацията за готвене. Независимо дали отивате на плажа, най-доброто място за пикник, на лодка или на къмпинг, барбекюто гарантира, че разполагате с „арсенал“, за да приготвите нещо вкусно. Тъй като е предназначено за път, се подразбира, че и почистването му е много лесно. Дизайнът е в черно или бяло, а покупката ще ви струва към 325 долара в Amazon.

Casio PRO TREK WSD-F2.

Когато става въпрос за „железни“ часовници, които са функционални и изглеждат чудесно на китката ви, не е трудно да предположите, че става дума за Casio. Японският бранд има дълга история в производството на хронометри, които са здрави и способни да правят всичко. Последното доказателство е Casio PRO TREK WSD-F20, който се захранва от Android Wear и е най-доброто устройство за технологично ориентираните любители на „външните“ забавления. То е идеални за плажа или за къмпинг, тъй като има вградена GPS навигация в допълнение към пълноцветната карта на дисплея, която функционира дори офлайн. Часовникът е водоустойчив до 50 м дълбочина, тестван е според военните стандартни спецификации и издържа на редица тежки дейности и приключения.

Освен че работи чудесно дори и без връзка с интернет, Casio PRO TREK WSD-F20 е зареден с лесни за четене картови данни от Mapbox. Чисто новото приложение за памет незабавно отчита местоположението на потребителя и е достъпно чрез натискане на бутон, който се намира отстрани. Не е нужно да се притеснявате, че сте се загубили, тъй като можете да запишете изминатия път, да направите маркировка или да използвате разпознаване на речта, ако сте добавили бележки в неточни карти.
Специално приложението информира потребителя къде и по кое време от денонощието може да практикува пешеходен туризъм, колоездене, риболов или кану-каяк. „Всезнайкото“ се предлага в черен и оранжев цвят на цена от 500 долара.

Backpack Voltaic Systems Array

Соларната раница Array е едно от най-екологичните решения, които напоследък се предлагат на пазара. Тя е предназначена за зареждане на лаптопи и по-малки устройства, докато пътувате или отдъхвате на пясъка. Макар и малко по скъпа, висококачествената комбинация от слънчеви батерии е идеална за запалените къмпингари и професионалистите, които работят  дистанционно. На предната й страна са разположени три слънчеви панели, обвити в здрава и трайна пластмасова рамка. Така че те няма да се счупят, дори да подхвърляте небрежно раницата си. Колективно високоефективните панели излъчват около 10 W мощност на пряка слънчева светлина. Това означава 25-30 часа живот на батерията за лаптоп от ново поколение. Отделно е вградена и компактна литиево-полимерна батерия с отличен капацитет на зареждане и с повече мощност от повечето 12-15 инчови лаптоп батерии. Така че можете да удвоите времето за работа на напълно зареден лаптоп или да учетворите това на смартфона си, преди батерията му да се изчерпи. Комплект адаптери правят соларното изделие съвместимо с почти всяко електронно устройство.

Самата раница е изработена от рециклиран PET (бутилки от безалкохолни), придавайки на Array леки и водоустойчиви характеристики. Когато е празна, тя тежи само 3 кг заедно с панелите и батерията. Като цяло Backpack Voltaic Systems Array е отлична слънчева раница от висок клас. Единственият й недостатък е, че не е съвсем евтина, тъй като се предлага за 300 долара. Въпреки това усещането да се движиш със собствен мини електрически генератор на гърба си заслужава солидната инвестиция.

Wonderboom

Wonderboom е компактен високоговорител от Ultimate Ears,  достатъчно здрав, за да издържи на потапяне във водата и дори на силен удар в земята. И ако искате тонколона, която да контролирате – дори когато ръцете ви са покрити с барбекю сос, може да използвате гласовите команди, осигурени от софтуера на Google.
Очарователното малко устройство предлага 360-градусов звук, разнообразие от цветни опции за акустиката, скрити бутони за контрол на силата на звука и водоустойчивост от типа IPX7. В допълнение към бутона за пускане и Bluetooth, Wonderboom разполага и с трето копче – „UE“, което може да се използва за възпроизвеждане, пауза и пропускане на песни в свързаното устройство.

Разбира се, чудесният дизайн на Wonderboom не би означавал много, ако колоната не „вади“ кристален звук. За щастие аудио родословието на Ultimate Ears е застъпено силно и в най-новия – и най-малък говорител, така че Wonderboom предлага силен и ясен звук дори на по-ниски честоти. Въпреки че нетолкова мощен, колкото по-големите си колеги, той притежава достатъчно енергия, за да озвучи една голяма стая.
Ultimate Ears има до 10 часа живот на батерията за Wonderboom и може да работи на разстояние до 30 м от музикалния източник. Wonderboom се предлага в шест цвята: камък (сиво), фантом (черно), огнена топка (червено), SubZero (синьо), кашмир (розово) и люляк, а цената му е 100 долара.

Dobby

Ако се забавлявате щуро през лятото, да знаете, че това не се брои, докато не се похвалите пред приятелите си в Instagram. За целта ще ви помогне дронът Dobby на Zero Tech, който е „роден“ за екстремни селфита. Той е много компактен и се сгъва дотолкова, че да се побере в задния ви джоб или да излети от дланта на ръката ви. Разполага с 13-мегапикселова камера и може да заснеме снимки и видеоклипове от вашия къмпинг, лагерен огън или веселата плажна компания.

Не се притеснявайте, ако ще пилотирате за първи път. Dobby има предварително зададени настройки, така че да може да ви придружи, да следи лицата на хората, да кръжи около вас или ефектно да „дръпне“ нагоре.

Dobby тежи половин килограм, а най-забележителното нещо са сгъваемите му перки. И четирите се вмъкват в корпуса. Той се контролира с приложение за смартфони и може да излети по различни начини. Записва видео с разделителна способност пълно HD 1080p и снимки 4K, а цената му е 350 долара.