Сряда, 12 януари – Изпълнени с добри чувства

Днес разположението на Луната спрямо Венера, Нептун, Слънцето и Плутон е с положително въздействие върху действията и емоциите ви.

Силно ще бъдат подкрепени намеренията ви в сферата на любовта, хармонията и изкуството, благотворителността.

Мнозина от вас ще са в добро настроение и за тях ще е в сила поговорката: „Плодовете узряват със слънце, хората узряват с любов“. Казват, че любовта минава през стомаха, ето защо днес хороскопът ни е кулинарен.

Ето какво да имат предвид представителите на отделните зодии:

Овни, днес в менюто ви е добре да присъства супа. Може да е нещо традиционно – пилешка супа или супа с тиквички и парченца сирене, но ако в нея сложите авокадо, ще имате всички необходими хранителни вещества за деня.

Телци, заложете на овесената каша за закуска. За обяд отново се хранете здравословно и изберете риба с много зеленчуци. Вечерта може да се поглезите с чаша хубаво десертно вино.

Близнаци, днес следвайте принципа – колкото по-проста е манджата, толкова е по-вкусна. Идеалният вариант би бил месо с картофи и кисели краставички. Основното е, че трябва да има и от двата зеленчука по много. Преди лягане би било хубаво да изпиете чаша айрян.

Раци, днес ще сте приятно разсеяни – внимателно проверявайте паролите си и местата, където трябва да отидете на среща, за да не се окажете на грешното място, в грешния час. Поръчайте си зелен чай, който подобрява концентрацията.

Лъвове, днес е важно да имате предвид, че определени храни е препоръчително да се ядат в определено време. Сутрин – млечни продукти, месо – по обяд, но не по-рано от два следобед и не по-късно от шест вечерта. А до девет вечерта може да хапнете риба. След този час може да пиете само зелен чай и да си подсладите живота с парче сладкиш.

Деви, днес сладкото, което можете да си позволите, трябва да има плодов характер. Оставете за друг ден тортите с бита сметана и маслен крем, а заложете на печените ябълки и захаросаните червени боровинки.

Везни, ако днес ви предложат нещо безумно вкусно, но ужасно вредно, не го отказвайте. Днес е идеален ден за хапване на нездравословни деликатеси.

Скорпиони, днес си струва да заложите на аскетичен режим на хранене – малко задушени зеленчуци и кифличка с айран.

Стрелци, днес може да нагостите душата си, както казват поетите, с различни видове хляб – багети, франзели, хляб със седем вида семена, ядки, сусам и кимион.

Козирози, днес се насладете на вкусен обяд – печени картофи със сос от бяло вино. След това ще имате усещането, че съдбата се усмихва благосклонно на всички ваши начинания.

Водолеи, днес всяко ваше решение ще е подчинено на разума, а не на емоциите. Същото ще важи и при кулинарния ви избор. Все пак не се затормозявайте да броите калории и не се опитвайте да разберете всички процеси, които протичат в тялото ви по време на хранене.

 

Риби, днес е препоръчително да си приготвите нещо морско – а защо не и пържени калмари. Менюто ви ще е в синхрон със случващото се в деня ви – ще имате чувството, че се изплъзвате от неприятните ситуации, така сякаш ви гонят кръвожадни акули.