Spencer: Първите кадри разкриват грацията и таланта на Кристен Стюарт

През 2021-а се навършват точно 25 години от трагичната смърт на Даяна Уелска – така обичана от своето семейство и британския народ. Ето защо не е чудно, че новият киноразказ на чилийския режисьор Пабло Лорейн ще представи трудностите и перипетиите, през които принцеса Даяна е трябвало да премине в Бъкингамския дворец. Преди няколко дни излязоха и плакатът, и първият официален трейлър към филма, където ще видим американската актриса Кристен Стюарт в ролята на злочестата благородничка. Ето какво друго се знае до този момент:

 

От трейлъра става ясно, че 31-годишната актриса се справя с поверената ѝ роля брилянтно. Добрата работа на дизайнера на костюми и гримьорите също не е за подценяване – приликата между актрисата и аристократката е поразителна!

Отляво: Кристен Стюарт, отдясно: Даяна Уелска.

В него също се виждат най-различни сцени от визуалния разказ: изискани вечери, красиви дворци, сръчни придворни, а в центъра на събитията е самата тя – принцеса Даяна. Съвсем лаконично се загатва през какви трудности преминава злочестата майка на принцовете Улиям и Хари. А накрая чуваме и гласът на самата Кристен, демонстриращ фината ѝ работа по усъвършенстването на британския ѝ акцент.

Кадър от филма.

Хората познават гласа ѝ – толкова е разпознаваем. В момента работя с учител по диалекти. Що се отнася до образа, направих предварително проучване и прочетох две биографии още преди официалния старт на снимките. Това е една от най-тъжните истории, които някога съм чела, и не искам просто да изиграя Даяна – искам да я опозная! От доста време насам не съм се вълнувала толкова много за  роля“ – сподели неотдавна Кристен пред списание InStyle, наблягайки на факта, че доста се е потрудила за усъвършенстването на акцента.

Между другото, на рекламния афиш за Spencer виждаме  Даяна, присвита на пода и облечена в обемна бляскава рокля (която се вижда и в трейлъра). Лицето ѝ е закрито, което създава допълнителен мистериозен елемент – какви емоции вълнуват героинята? Наред с това черният фон допълва представата за предстоящата лента – загатва за драматичния завой на събитията в киноисторията…

Оттук можете да видите и целия трейлър – https://www.youtube.com/watch?v=OYTtrABWy_o&ab_channel=MovieCoverage , а на 5-ти ноември можете да разберете повече за лентата в киносалоните, за когато е планирана световната ѝ премиера.