Special цитат: Елизабет Тейлър – кралицата на Холивуд

Елизабет Тейлър  е една от незабравимите и обичани актриси на всички времена. Започва кариерата си още като дете и е една от най-популярните звезди на класическото холивудско кино през 50-те години. Елизабет Тейлър продължава кариерата си успешно през 60-те години на миналия век и остава известна и обичана обществена личност до края на живота си.

Елизабет Тейлър е носител на титлата  дейм на Ордена на Британската империя. В периода от 1957 до 2005 г. е удостоена с общо 36 награди. Получила е 3 награди „Оскар“ – 2 за най-добра женска роля и 1 специална. Наричана е „кралицата на Холивуд“. Елизабет Тейлът има звезда на Холивудската алея на славата и е първата актриса, чиито хонорари се изчисляват на милиони долари. Нейният личен живот също е обект на голямо внимание. През 1999 г. Американският филмов институт я нарежда на 7-мо място сред 100-те най-добри актриси за всички времена.

Подготвили сме ви едни от най-незабравимите мисли на каралицата на Холивуд.

“Знам, че съм разглезена, но ми се струва, че хората са прекалено сурови към мен. Аз съм само най-обикновено момиче, със своите достойнства и недостатъци, но тъй като съм и кино звезда, не съм имала възможността да се развивам, като всички нормални хора. От четиринадесетгодишна нося дълбоко изрязани рокли, и от тогава околните очакват, че аз ще се държа по съответния начин. Всичките ми беди започват от това, че имам тяло на жена и емоции на дете…”

“Ако някой е достатъчно глупав, за да ми предложи един милион долара, за да направя един филм, то аз със сигурност не съм достатъчно глупава, за да откажа.”

“Вкусът се формира постепенно. Преди двадесет години ми се е случвало да се женя за мъже, които днес дори не бих поканила в къщи на обяд.”

“Разбираш кой ти е истински приятел, когато попаднеш в скандал.”

С времето започваш да съжаляваш за всички извършени от теб грехове, както и за някои, които още не си извършила.”