След три дни „яли, пили и се веселили“ приказката продължава – съботно-неделните ни предложения

След празничните три дни в духа на „яли, пили и се веселили“ последните събота и неделя от годината ни предлагат следните полезни идеи:

В Пловдив от 10.00 часа на Гребната база може да участвате в инициативата 5kmrun – 5 километра свободно, но организирано бягане.

Събитието е подходящо за всеки, включително родители с детски колички, както и с кучета на повод. За участие се изисква единствено еднократна регистрация на сайта на 5kmrun.

Ако пък не ви се тича в Пловдив, от 10.00 часа до 14.00 часа можете да разходите питбул от приюта в „Долни Богров“ в Кремиковци.

Организаторите на инициативата, която вече има тригодишна история, ще ви разкажат нещо повече за тези кученца, които нерядко са били нечий коледен подарък, оказал се твърде „несполучлив“ за вкуса на новия си собственик.

А ако вие сте този, който е направил грешката да подари куче, жабче или игуана,влизайки в ролята на Дядо Мраз, за превъзпитанието на вкуса ви по отношение на подаръците ще ви помогне и „Къщата на Архитекта“ в Стара Загора.

Там в събота организират декемврийски „базар“ за изкуство под надслов –  „Пискюлена колекция“. Очакват ви рисувани и апликирани бижута и празнични дрехи, саморъчно направени от „Магазинче за мечти“.

А за харесващите по-практични подаръци в неделя в Музейко в София изложбите са тематични и посветени на „Денят на  бащата“. От 11.30 часа до 12.30 часа – врати отваря работилницата „Научният Рудолф“. Освен че децата ви ще научат защо носът на Рудолф е червен, те ще имат възможност да изработят свой Рудолф, включително и картички с цветни хартии и моливи. Няколко часа по-късно в Музейко се открива музикална изложба „Докосни музиката“ – на нея ще научите безброй любопитни факти, включително каква музика може да създадем с музикален сешоар. И даже да не се славите с добър музикален слух – не се притеснявайте – може просто да го използвате за новата си джазова прическа и с нея да изпратите последните работни дни от 2019 годината.