Сицилианската Коледа на Dolce & Gabbana

Въпреки че е средата на ноември, подготовката за коледните празници вече започна с купуването на коледни календари, опаковането на подаръци и стартът на филмовите коледни маратони. Луксозната италианска модна къща D&G очевидно също е решила да се подготви по-отрано като открива специален сицилиански коледен базар. Запознаваме ви с празничните идеи на лейбъла.

Комбинацията от сицилианска традиция и коледни обичаи

Така нареченото Il Carretto Siciliano (итл: сицилианска количка) е много типична и популярна традиция в Сицилия, чиито корени водят към XIX век. Става дума за украсени с камбани, пера, кожи, огледала, злато и изрисувани с религиозни и фолклорни сцени колички, които търговците използват, за да привлекат вниманието на клиентите. Върху подовете и стените на най-новия, голям и красив бутик на Dolce & Gabbana в Лондон са използвани същите геометрични форми и нюансите на червеното, зеленото, оранжевото и жълтото, комбинирани с италианските и английски коледни обичаи.

Новата колекция

Но, разбира се, не само интериорният дизайн грабва вниманието. Брандът впечатлява и със своята специално създадената коледна колекция, включваща споменатите вече сицилиански шарки,  детски дрехи, кукли, нова линия гримове, лимитирани слънчеви очила, коледни чорапи и традиционно италианско панетоне, чиято кутия е също украсена по сицилиански.

Англо-италианската връзка

С други думи, луксозният магазин в лондонския квартал Мейфеър съчтетава умело не само модните традиции на Англия и Италия, но и техните коледни обичаи.

 

Бутиците

Коледният базар ще бъде изложен само в два от бутиците на италианската марка: лондонският бутик се намира на адрес: 53-55 New Bond St, Mayfair, London W1S 1D, а другият е в Милано на адрес: Corso Venezia, 15, 20122 Milano.