Швейцария награди известно московско летище

Преди няколко дни московското летище “Внуково” бе наградено с престижна награда в Швейцария. Ето за какво става въпрос:

 

По информация на рускоезичния украински „Вести“, аерогарата е отличена с приза ACI EUROPE Best Airport Awards 2021 в категорията „Транспортни хъбове, обслужващи годишно между 10-25 млн. пътници“. Тържествената церемония по награждаването се състоя в швейцарския град Женева.

Наградата ACI EUROPE Best Airport Awards 2021, присъждаща се за седемнадесета поредна година, е сред най-престижните в индустрията. Победителите се избират от експерти, като част от тях са представители на Европейската комисия и Европейската конференция за гражданска авиация. Аеродрумите се класират по множество показатели, сред които – обслужване на клиенти, сигурност, екологичност, местна търговия на дребно.

Призьорите през 2021 година.

По този начин „Внуково“ стана първото руско летище, което е отличено с подобно високо признание за последното десетилетие. Но това не е никак изненадващо, тъй като от аерогарата отбелязаха, че през последните две години са работили усърдно за осигуряването на безопасност на превозите, за възстановяването на трафика и за развитието на въздушните маршрути по време на COVID-кризата.

Летище „Внуково“.

Благодарим на пасажерите, които избраха нас за своите пътешествия и високо оцениха всички усилия, положени от служителите на летището за обезпечаване на високото ниво на сигурност и комфорт. Стремим се да отговорим на очакванията на нашите клиенти и ценим тяхното мнение. От началото на 2020 г. „Внуково“ участва в програмата ASQ Departure, дори в период на ограничения за авиотранспорта, за което получи световно признание от ACI World’s Voice of the Customer. Благодарим и на останалите авиокомпании за съвместната работа и устойчивото развитие, насочени към справяне с днешните предизвикателства.“ – съобщи Антон Кузнецов, заместник-генерален директор по търговията на АД „Международно летище „Внуково“.

Антон Кузнецов.

Важно е да се отбележи, че въпреки пандемичната обстановка през 2021 г., летището не спира да разширява вътрешните и външните си авиомаршрути. Само за 10 месеца са обслужени над 15 млн. пътници. Но тази бройка е значително по-малка от 24-е милиона души, преминали през „Внуково“ преди началото на пандемията през 2020-а година.