За да ви е всичко на шест в празничната вечер, ви предлагаме шест коктейла!
-
Пунш с шампанско от круши и портокали
Необходими съставки: бутилка охладено пенливо вино (750 мл.); три чаши нектар от круши; две супени лъжици нарязан портокал; портокалови корички на ленти за сервиране; лед (по избор).
Смесете пенливото вино с нектара от круши и портокаловите резeнчета в купа за пунш. Отгоре, по желание, сложете лед. Сервирайте с портокалови корички.
-
Джинджифилов коктейл
Необходими съставки: бутилка просеко; 2 чаши сок от червена боровинка; 170 грама
водка; 340 грама джинджифилова бира; пресни боровинки (по избор).
Изсипете просекото, сока от червена боровинка и джинджифиловата бира в голяма кана.
Добавете водката и разбъркайте внимателно. Сервирайте с лед в чаши за шампанско или мартини. Гарнирайте с пресни червени боровинки!
-
Коктейл с червена боровинка, клементини и розмарин
(Клементините са нещо средно между китайска мандарина и портокал)
Първо си направете сироп. За него ще ви трябва купа вода, чаша захар, четири големи
стръкчета розмарин; кори от две клементини. После смесете сиропа със сока от малка клементина, лед, две чаши водка, три чаши сок от червена боровинка, но неподсладен; газирана вода или пенливо вино; пресни червени боровинки и стръкове розмарин за украса.
Смесете всички съставки в тенджерата и оставете на бавен огън на котлона, но без да завира.
След като захарта напълно се разтвори, изключете котлона и оставете поне час да изстине. Прецедете, след това и охладете.
- Коктейл с мандарини и ликьор от бъз
Необходими са ви 60 грама прясно изцеден сок от мандарини; 90 грама просеко или шампанско; 30 грама ликьор от бъз, малки резенчета от мандарина.
Първо смесете мандариновия сок и ликьора от бъз, след това изсипете просекото или
шампанското. Украсете с резенчетата от мандарината.
-
Коктейл „Маргарита“ с ананас
Необходими са ви пълна чаша с парченца пресен ананас, чаша пресен сок от зелен лимон (лайм), 1/4 чаша пресен лимонов сок, чаша сребърна текила (неотлежала), половин чаша френски ликьор от портокал, бутилка шампанско(750 мл), свежи стръкчета мента.
В блендер разбийте ананаса, сока от лайм и лимон. Прецедете в кана, добавете текилата и френския ликьор от портокали.
-
Коктейл „Мимоза“ с червени боровинки
Смесете една чаша и четвърт сок от портокал; чаша и четвърт сок от ананас; половин чаша сок от червена боровинка; 720 грама бяло вино; половин чаша с червени боровинки; осем стръкчета пресен розмарин.
В кана смесете соковете от портокал, ананас и червена боровинка. После я разлейте в чаши за шампанско, но само до половината. След това долейте бяло вино и сервирайте веднага. Украсете с розмарин и червени боровинки.