Семейни войни: сестрата на Марая Кери я съди за милиони

Известната американска певица Марая Кери може да има бляскава и успешна кариера зад гърба си, но когато става дума за роднинските ѝ връзки, не всичко изглежда толкова „розово“. Разказваме ви защо Марая Кери и сестра ѝ Алисън са „на нож“:

 

По всичко личи, че двете сестри вече не таят топли чувства една към друга, след като неотдавна Алисън реши да заведе дело срещу известната си сестра. По данни на уебсайта TMZ, причината се крие в излезлите през 2020 г. мемоари на Марая Кери – The Meaning of Mariah Carey. По-конкретно става дума за един специфичен пасаж в нея: „Когато бях на 12 години (Марая), сестра ми ме дрогира с валиум (или диазепам – психотропно лекарство), предложи ми малко кокаин върху нокътя ѝ, който ми причини изгаряния трета степен, а накрая се опита да ме продаде на сводник“.

Ето защо няма нищо чудно в действията на Алисън Кери, която решава да я съди срещу крупната сума от 1.25 млн. долара. По думите на Алисън, Марая се възползвала от звездния си статут, за да опетни името на сестра си, която тънела в безпаричие. Целта ѝ била да да създаде достатъчно шум около книгата си и така да увеличи продажбите ѝ.

Алисън Кери.

Петдесет и шестгодишната Алисън също така набляга на факта, че в книгата „не са били предоставени доказателства“ за случилото се. Наред с това споделя, че заради лъжите в мемоарите на сестра ѝ, преживява „огромен емоционален стрес“.

В интерес на истината, Алисън първоначално се опитва да се разбере дипломатично с Марая, разговаряйки първо с адвокатите ѝ. Но след като „удря на камък“, решава да внесе жалбата си в съда и да се защитава съвсем сама – без помощта на адвокати. До този момент все още няма ясен отговор от страна на обвиняемата Марая.

Марая с децата си – близнаците Марокан и Монро.

Да припомним, че Марая и Алисън са родени в семейството на Патрисия Хики, бивша оперна певица и вокален педагог с ирландски корени, и Алфред Рой Кери, авиоинженер от афроамерикански и венецуелски произход. Патрисия и Алфред имат и син – Морган. Заради силните предразсъдъци в онези години, семейството на Патрисия се отказва от нея, защото се е омъжила за чернокож, а съседите на младото семейство даже дръзват да им отровят кучето и да им подпалят колата.

Родителите на Марая и Алисън.

Не след дълго, подложени на силен социален тормоз, Патрисия и Алфред се развеждат. Докато Алисън се премества да живее при баща си, Марая и Морган остават при майка си. Възможно е отчуждаването на двете сестри да е започнало именно от онзи момент.