Съботно-неделните предложения – тост с чай за летни емоции

Този уикенд предвкусваме наближаващото лято. Ето пет предложения да го посрещнем подобаващо.

Като за начало с чаени тостове…

FesTEAval в Телефонната палата в София

През уикенда не пропускайте чаения фестивал. FesTEAval 2021 събира в сградата на Телефонната палата в София всички любители на сгряващата напитка. Очаквайте не само десетки изложители, но и различни презентации, по време на които ще научите, че пиенето на чай е вдъхновение за изкуството, допълнителен бонус за всяка култура и обогатяващо преживяване, което може да ви накара да се чувствате като царя на билковите отвари.

Базар на изкуствата в Градската градина пред Народния театър

Всеки цар, а още повече властелинът на билковите отвари, има корона. За да се снабдите с такава, изберете нещо подходящо от Базара на изкуствата в Градската градина, на метри от Телефонната палата. В двата почивни дни ще имате богат избор. Сергиите отварят от 11.00 часа до 21.00 часа – така че бъдете първи, за да видите най-красивите ръчно направени бижута, дрехи, аксесоари, декорации от керамика и порцелан, картини, свещи и българска козметика.

Sofia Live Festival на Колодрума

 

В неделя (19 юни), може „да разходите“ красивите си бижута от Базара на изкуствата на Колодрума в Борисовата градина в София. Там ще може да се заредите с хитовете на Керана и космонавтите, Phuture Shock и Hayes&Y. Изпълненията започват от 16.30 часа с DJ Jijo, Hug or Handshake, които може лично да попитате как са удържали на натиска да не променят името си по време на пандемията. След тежкото изминало лято, изживяно под знака на COVID-19, всяко потапяне в света на живата музика ще ви подейства ободряващо, оздравяващо и мотивиращо. Тъкмо като за началото на новия летен сезон.

Туризъм и анимация в Русе

Ако сте избрали в събота да разпускате в крайдунавската ни столица Русе, възползвайте се от възможността да посетите туристическото изложение „Уикенд туризъм“, както и Тринадесетия фестивал на туристическите забавления и анимации.

Изложението ще бъде в сградата на Доходното здание и е най-голямото браншово събитие за тази година у нас. В него ще се включат 35 участници – хотели, туроператори, общини и музеи от цялата страна, които ще представят дейността си – свежо и провокативно – благодарение на присъствието на ученици от русенската Професионална гимназия по туризъм.

В съботния ден на площад „Свобода“ ще бъдат разположени занаятчийски работилници от Русенската задруга на майсторите, както и атракциони. Не пропускайте балона с горещ въздух, стената за катерене, площадката за безопасност на движение, уроците по шах и салса. За финал може да си позволите и няколко ретро снимки. Преди обед (от 10.00 часа до 13.00 часа) е време за големия детски празник на Централния градски площад. Малчуганите ще плетат гривни, ще нанизват мъниста, ще рисуват върху пясък, ще изработват маски. По-късно по-големите ще се състезават в кулинарната надпревара „Като шеф готвачите“. Вечерта -от 20.00 часа е време всички да разпуснат с концерта на Amazonia Dance Project. Те ще научат русенци и гостите на града как да танцуват като бразилци, спечелили световното, и как се прави най-горещото латино парти край Дунава.

Изложение на електромобили и хибриди във Варна

Ако през почивните дни сте на брега на морето – във Варна – възползвайте се от възможността да посетите най-голямото специализирано събитие за e-Mobility в страната. То събира на едно място десетки марки с редица нови модели. Всички щандове по време на изложението ще бъдат посветени на една обща идея – електрифицираната мобилност на бъдещето. Марки като Audi, Citroen, Fiat, Hyundai, Jeep, Kia, Mazda, Opel, Peugeot, Skoda, Suzuki, Ford, Volkswagen и Toyota ще демонстрират своите хибридни и електрически автомобили. Десетки модели ще бъдат показани за първи път на живо пред българската публика. Посетителите ще имат възможност да участват в организиран тест-драйв и демонстрации.