Съботно-неделните предложения – любов в индустриални количества

Този уикенд ще мине под знака на два празника – Световният ден на радиото (13-ти февруари) и Свети Валентин (14-ти февруари). Ето как бихте могли да прекарате приятно двата почивни дни.

 

1. „Петелът – повелител на слънцето“ в Столичния куклен театър

В събота – в Световния ден на радиото, което за мнозина е най-добрият сутрешен будилник, може да гледате спектакъла „Петелът – повелител на слънцето“ – от 11.00 часа в Столичния куклен театър.  Това представление е подходящо и за малки, и големи. Съчетава в себе си музика, танци, клоунада. Преплита съвременни парчета с музикални класики на Моцарт, Щраус, Бетовен.

Входът е само с покани, като за заявки трябва да се обадите предварително в Театъра.

 2. Концерт „Любовните копнежи в музиката на Вагнер“ в Софийската опера

Рихард Вагнер с любимата си Козима.

В „Софийската опера и балет“, в малката зала от 11.00 часа, в неделя, ще може да чуете фрагменти от „Валкюра“, „Зигфрид“, „Залезът на боговете“, „Тристан и Изолда“. Те ще бъдат изпълнени от плеяда оперни звезди, сред които Цветана Бандаловска, Радостина Николаева, Силвана Пръвчева, Мартин Илиев. Изпълнителите са избрали своя любима ария и дует от опера на Вагнер, който е известен с мисълта „Музиката е езикът на любовта, душата и Бог“. На рояла ще чуем Йоланта Смолянова.

 

3.Тийн спектакъл „Ромео и Жулиета“ в Културния институт „Искър“

Отново в неделя, от 18.00 часа, в Общинския културен институт „Искър“ – София може да гледате постановката на Венелин Методиев „Ромео и Жулиета“ – известната трагедия на Шекспир в превод на Валери Петров. Сценографията е дело на Мариан Бачев и Милена Видер.

 

4. „Любовна песен“ в Младежкия театър „Николай Бинев“

Също на 14-ти февруари, но от 19.00 часа на камерната сцена в Младежкия театър може да гледате пиесата „Любовна песен“ по текст на Джон Колвенбак (в превод на Петър Кауков) на режисьора Андрю Волкофф. В главните роли ще видите Силвия Лулчева( Джоан) и Николай Луканов (Бийн). Те са брат и сестра, които сякаш нямат нищо общо. Но това е само на пръв поглед. И двамата имат любовни „главоболия“. Но докато Джоан успява да запази любовния трепет в дългогодишните отношения със съпруга си Хари (Светослав Добрев), Бийн – най-накрая успял да намери Моли (Рая Пеева) – момичето на своите мечти, трябва да се откаже от нея, когато е най-щастлив.

 

5. „Извънредно положение“ – стендъп комедия в Сити Марк Арт Център

В неделя, от 19.30 часа, Сити Марк Арт Център – София ще ви изненада приятно със стендъп комедията „Извънредно положение“. В нея със своите откровения за преживяванията по време на карантината ще се включат актрисите Стефания Колева, Здрава Каменова и Богдана Трифонова. Те ще ви разкажат какви ли не щуротии – включително за онлайн обучението, за КПП-тата, за изпитите бутилки вино и за това от какво зависи крехкото равновесие на планетата.

 

6. Любовен концерт на Ирина Флорин – на 14 февруари от 20.00 часа

https://www.facebook.com/irinaflorinofficial/videos/3708238899269212

За десерт ви оставяме „Любовен концерт“ на Ирина Флорин, за когото подробно ви разказахме само преди дни https://special.bg/irina-florin-s-rozhden-den-i-kontsert/. Не го пропускайте!