Новият проект на Мишел Обама

Бившата Първа дама и адвокатка със сигурност знае как да запълва свободното си време, след като съпругът ѝ – Барак Обама – след два мандата отстъпи Овалния кабинет на 45-ия президент на Съединените американски щати. Ето за какво става дума:

 

Преди няколко дни красивата афроамериканка използва профила си в социалната мрежа Instagram, за да съобщи на своите верни почитатели, че им е приготвила нещо специално. След като миналата година майката на Малия и Наташа лансира своя първи подкаст – https://special.bg/mishel-obama-shte-lansira-parviya-si-podkast/ , сега дойде времето и за собствено кулинарно шоу.

Бъдещият проект носи името „Уафълс и Мочи“ (Waffles + Mochi) и ще бъде лансиран на 16-ти март по дигиталната платформата Netflix. Уафълс и Мочи са новите приятели на Мишел Обама, с която заедно ще „открият, сготвят и вкусят“ всякакви здравословни рецепти. Впрочем, имената на главните герои, които са кукли (като тези от „Улица Сезам“), произлизат от английската дума за „вафли“ и японския десерт, който се приготвя от сладко оризово брашно.

Здравословното предаване фактически представлява хибрид между типично кулинарно шоу, телевизионен сериал и риалити формат. С други думи Уафълс и Мочи ще пътешестват по целия света в търсенето на нови, вкусни и здравословни рецепти, които ще намерят в Перу, Италия, Съединените щати, Южна Корея и други държави.

Кадър от „Уафълс и Мочи“.

В много отношения този телевизионен проект е продължение на моята работа като Първа дама, която бе свързана със здравето и доброто хранене на децата. И честно казано бих желала да имаше нещо подобно по телевизията, докато моите деца растяха. Знам, че в момента множество семейства по целия свят преминават през много труден период, но вярвам, че този вкусен спектакъл ще внесе малко светлина и чиста доза смях във всеки дом.“ – споделя с надежда и ентусиазъм Мишел Обама.

Освен това „Уафълс и Мочи“ ще бъде спонсорирано и от асоциацията на съпругата на Барак Обама – Partnership for a Healthier America. Чрез нея Мишел предоставя всякакви продукти от първа необходимост и за готвене на американските семейства, които са били сериозно засегнати от двете кризи, причинени от коронавируса.

Оттук можете да видите и целия трейлър на „Уафълс и Мочи“ – https://www.youtube.com/watch?v=PS4EGZJLNLs .