Роби Уилямс става крал на суинга в Лас Вегас

Британската звезда Роби Уилямс реши да запише още един суинг албум след поредица концерти в Лас Вегас. Феновете му в Града на греха се насладиха на кавъри на Дийн Мартин, Франк Синатра и Сами Дейвис.

„Роби е страшен суинг фен и вярва, че стила, в който изпълняваш псента и се шегуваш с публиката, е директна препратка към великите Синатра и Мартин. Да е на сцената във Вегас всяка вечер, където тези изпълнители бяха крале, да пее същите песни, го вдъхнови да запише още един суинг албум“, коментираха от Контактмюзик.

Роби, който вече издаде Swing When You’re Winning (2001) и Swings Both Ways (2013) в същия жанр – има договор с Wynn Las Vegas до края на юли. При старта миналия месец той се обърна към публиката с думите „Не мога да си спомня кога за последен път участия са значели толкова много за мен. Има магия тук, нали?“ Той се пошегува, че ще се почувства успял в Съединените щати, когато актрисата от „Приятели“ Дженифър Анистън знае кой е.

През 2000 г. Роби покорява САЩ с песента Rock DJ. Скандалният видеоклип, показващ разсъбличащия се певец, е цензуриран в много страни, а в други изцяло забранен. Той започва да се появява гол или полугол на своите фотосесии, клипове и концерти. Също през 2000 г. излиза и песента Supreme. В клипа Уилямс е в ролята на пилота от Формула 1 Боб Уилямс, който е в борба за световната титла с Джеки Стюърт. Песента жъне големи успехи и е обявена за една от най-добрите песни на Роби Уилямс.

Успехът му се затвърждава с кавъра на песента на Франк Синатра и Нанси Синатра – Somethin’ Stupid, изпълнен с актрисата Никол Кидман. През 2002 г. издава албума Swing When You’re Winning, като звученето му е омекотено и той пее джаз, блус и поп в стила на 50-те.