Rezvani Beast Roadster – най-леката спортна кола

Роден на пистата и проектиран за път, Rezvani Beast придава ново значение на леката, високоефективна спортна кола със стил от световна класа. Автомобилът е проектиран с едно наум: да забавлява шофьора, позволявайки му да изключи всички защитни системи и да се впусне в едно опасно приключение.

 

В основата му е разположен 2.4-литров състезателен двигател с мощност от 500 к.с. и междинно охлаждане на Honda, допълнително разработен от екипа на Rezvani, като получава иновативен и ефективен компресор Rotrex. Резултатите са изумителни – Beast е способен да развие скорост от 0 до 100 км/ч. само за 2.7 секунди, давайки на шофьорите изключителна тръпка. Този избор на двигател позволява ниски разходи за поддръжка и обслужване, което го прави още по-привлекателен.

Програмируемо табло показва накратко цялата важна информация за водача. Светлините за превключване и точките на превключване са предварително програмирани да казват на шофьора кога да превключи за максимални конски сили на двигателя или да намали въртящия момент.

Ергономично проектираните седалки с точното количество подплата и опционалните принадлежности от въглеродни влакна осигуряват максимален комфорт за шофиране в продължение на часове. Скоростната кутия е 6-степенна механична с близко съотношение, като по тази начин осигурява точни превключвания на предавките и позволява на водача да се включи изцяло в шофирането.

Използвайки най-новите технологии за осветление, усъвършенствани LED фарове осигуряват максимално осветление на пътя за шофиране късно вечер. Уникално разположените двойни накрайници за отработените газове осигуряват мускулеста и вълнуваща нотка, която се чува на километри.

Колата е изградена от композитен материал, използван в космоса и състезанията във Формула 1. Carbon Fiber Construction позволява на Beast да бъде един от най-леките спортни автомобили в света и това е от решаващо значение за управлението и динамиката на шофиране при високи скорости. Автомобилът е проектиран за ниско съпротивление с максимална притискаща сила и ефективно управление на топлината от двигателя. Благодарение на своето карбоново тяло колата тежи само 750кг., но цената компенсира ниското тегло. От марката искат по 279 000 долара за бройка.