Проклятието на социалните мрежи или защо Ел Фанинг бе отрязана

Мнозина си мислят, че животът на холивудската звезда върви само по мед и масло. На пръв поглед така изглежда, но малцина си дават реална сметка, какво наистина им коства на знаменитостите да бъдат успешни и търсени. Такъв пример е и 25-годишната американска актриса Ел Фанинг, която преди няколко дни сподели за доста вече срещан проблем сред нейните колеги.

 

Ако името на младата дама ви е познато, това е защото Ел Фанинг изпълни ролята на принцеса Аврора в игралната версия на „Спящата красавица” на Disney – „Господарката на злото”. За нея това наистина бе голям пробив на широкия екран, като мнозина прогнозират, че звездата ще бъде поканена да участва в по-големи продукции като „Междузвездни войни” и тези на Marvel.

Ел Фанинг.

Дотук добре, но неотдавна Ел Фанинг сподели някои доста интересни факти в тази връзка по време на интервю за подкаста Happy Sad Confused: „Не усещам това напрежение. Да, участието в големи продукции като тези на Marvel и DC наистина спомага за подобряването на кариерата на всеки един актьор. Но и понякога не знаеш дали изобщо ще поработят за тебе, което си е страшничко…”.

Ел Фанинг в ролята на Екатерина Велика във „Великата”.

Нещо повече – шармантната блондинка сподели, че неотдавна се е била явила на кастинг за поне един огромен кинематографски проект. Ала впоследствие ролята била поверена другиму, защото, според студията, социалната ѝ медия не била “достатъчно силна”. С други думи – малък брой последователи в Instagram.

В момента Фанинг може да се похвали с над 6 млн. последователи в Instagram, което се дължи и на участието ѝ в нашумелия сериал на Hulu „Великата”, разказващ за живота на руската императрица Екатерина Велика.

Никълъс Холт и Ел Фанинг в сцена от сериала.

Там актрисата си партнира с англичанина Никълъс Холт (Петър III). Той също, по думите на Ел, е бил изпуснал шансовете си да участва във филмите „Топ Гън: Маверик” и „Батман” от 2022-а заради „невлиятелните” му социални мрежи.