Продават къща на Роналд Рейгън за 6.75 млн. долара

Недвижим имот, някогашна собственост американския президент Роналд Рейгън, се продава в Лос Анджелис за 6.75 млн. долара, съобщава Fox Business.

 

Къщата с площ от 6553 кв. метра, известна като Schuvarger House, е построена през 1938 година. Сградата, в стила на колониалното възраждане в Джорджия, е проектирана от архитекта Пол Уилямс, който по онова време създава жилища за редица холивудски знаменитости.

В САЩ, а и в света, рядко се среща къща в толкова великолепно състояние, при което всички първоначални детайли са идеално запазени. Влизайки в нея човек сякаш прекрачва назад във времето.

Рейгън е живял в тази къща през 40-те години на ХХ в. по време на актьорската си кариера, заедно с първата си съпруга, актрисата Джейн Уайман. Тя става неин собственик след развода им през 1949 година.

Впрочем, къщата се появи в една от частите на поредицата Feud: Bette and Joan като измисленото имение на Джоан Крофорд.

Стилът и оформлението са запазени такива, каквито са били в оригиналния дизайн на сградата. Разкошното жилище разполага с пет спални и пет бани, библиотека, работилница, трапезарии. Гостите потъват в уникалната атмосфера на жилището прминавайки през овалното фоайе с полилей и кръгло стълбище. Таваните в стаите са на височина от 3.6 метра и всички помещения са снабдени с камини.

На втория етаж на къщата са разположени четири спални с бани. Главната спалня включва обширно гардеробно помещение и тераса с изглед към задния двор, чиято площ е 1655 кв. метра. В двора има голям басейн и павилион за хранене с барбекю и камина.
Отчетите за недвижимите имоти в окръг Лос Анджелис показват, че къщата за последно е продадена през 2018-а за 6.5 млн. долара.