Primark идва на Балканите

Оборотната ирландска компания възнамерява да разшири още повече своята империя, започвайки от Букурещ.

 

Една от най-големите европейски вериги за дрехи Primark отваря първия си магазин на Балканите. Той ще се помещава в букурещкия търговски център ParkLake, намиращ се на улица „Ливиу Ребреану“ №4.

Търговският център ParkLake в Букурещ.

След като румънският клон на лейбъла отвори врати на 15-ти декември, това ще сложи началото на „ирландското разширяване“ на Балканите: „Имаме амбициозни планове за растеж в Централна и Източна Европа и днешното съобщение е първата ни стъпка в Румъния – предстоят още. Магазинът е почти готов и ние сме наистина развълнувани да отворим врати следващия месец, запознавайки се с новите ни клиенти в Румъния.” – съобщава Матиеж Подвойски от Primark, ръководител продажби в Централна и Източна Европа.

Полски Primark.

По всичко изглежда, че брандът няма да подмине и България, въпреки че до момента няма официална излязла информация.

„Хари Потър“ стока в Primark.

Нека да припомним, че Primark е основан в Република Ирландия през 1969-а под марката Penneys. По последни данни в Primark работят повече от 70 хил. служители, разделени между 14 страни в Европа и Съединените американски щати. Компанията цели до 2026 г. броят на магазините ѝ да нарасне до 530. Освен с евините си и изгодни стоки (подобно на полския Pepco), Primark е известен и с продажбите на мърчандайза „Хари Потър“.