От Ню Йорк до Сен Тропе: любимите ресторанти на звездите

Най-добрите заведения в света, обожавани от холивудски звезди, видни политици и топмодели

 

 

 

Кейт Мидълтън

The Bluebird café – Лондон   

Ресторантът, открит от легендарния британски интериорен дизайнер – сър Терънс Конран, е едно от най-посещаваните места от семейство Мидълтън. Още преди да се омъжат Кейт и Пипа обожаваха да прекарват с часове в живописния вътрешен двор на ресторанта.  Заведението е прочуто с пастата си с черен трюфел, рибай стека и патицата със сос от нар.

 

Ева Лонгория

Chez Bruno – Сен Тропе

Ресторантът със средиземноморска кухня е любимото заведение на Ева Лонгория и Хосе Бастон, които го посещават няколко пъти годишно. Освен изключително вкусната кухня (трюфели, паста, ароматно ризото), прочутата двойка цени високо домашната атмосфера на заведението, уютния класически интериор, просторната веранда и безупречните коктейли с лимончело.

 

Рийз Уидърспун

The Ivy – Лос Анджелис

Веранда, потопена в цветя, бързо сервиране на ястията и огромна винена листа – това са основните предимства на заведението, които Рийз Уидърспун и съпруга й Джим Тот обожават. Холивудска двойка посещава любимия си ресторант няколко пъти месечно, като предварително резервира масата си. Звездите обичат да поръчват яйца по бенедиктински, кекс с раци и ризото с омари. А за основно ястие на ресторанта е смятан десертът, традиционният френски ябълков пай – тарт-татен.

 

Виктория Бекъм

Balthazar – Йорк            

Шумният ресторант  Ваlthаzаr в районя на нюйоркското Сохо е едно от любимите места на Виктория Бекъм в Големия град. Заведението е прочуто с безупречната си френска кухня (миди, свеж тартар и ароматна лучена супа), с приветливия си персонал и богатата си история. Основаният преди над 20 години близо до Манхатън ресторант си остава едно от най-посещаваните места от звездите, политиците и богатите бизнесмени в Ню Йорк.

 

Моника Белучи

 Dal Bolognese – Рим

Любимият ресторант на Моника Белучи, известна ценителка на италианската пица и паста, се намира в Рим, до Пиаца дел Пополо, откъдето започват известни туристически маршрути. Градът, потопен в зеленината на пиниите, е смятан за една от гастрономическите столици на Италия, а ресторантът Dal Bolognese   – за култово заведение, в което се сервира едва ли не най-вкусната паста болонезе в света. Колкото до италианската актриса, тя обожава да си хапва равиоли със спанак и сирене.

 

Джордж и Амал Клуни

Raco del Turia – Валенсия, Испания

Известният холивудски актьор посещава за пръв път ресторанта Racó del Turia във Валенсия през 2014-а и буквално се влюбва в потресващата домашна атмосфера, вкусната паеля и богата листа с вина. Сега заведението е едно от любимите места на семейство Клуни.

 

Доналд и Мелания Тръмп

21 Club – Ню Йорк

Легендарният ресторант, посещаван от американския президент, се намира близо до Рокфелер център. Въпреки че държавният глава предпочита проста храна (картофи и месо), а съпругата му – печено пиле, в този ресторант, двойката винаги резервира  11-а маса и поръчва салата „Цезар“, стриди и пенливо вино.