От април 2023-а „Бързи и яростни“ 10 по кината

Вече е ясно кога да очакваме 10-ата серия на „Бързи и яростни“. Първата й прожекция е планирана за 7-и април 2023 г., съобщават от Variety.

Последно замислената серия от хитовия франчайз ще бъде режисирана от родения в Тайван – Джъстин Лин, който изпълняваше тази отговорна задача и при 9-ата, и при 6-ата серия от култовия екшън.

Джъстин Лин.

Първоначално бе планирано пускането на десетата серия да стане на 2-ри април тази година, но тъй като COVID-пандемията отложи на първо време деветата серия, на феновете на поредицата не им остана нищо друго освен да чакат. Все пак те вече гледаха деветата серия, която вече се разпространява по кината – от 25-и юни.

Засега не е обявено официално кои ще са актьорите, които ще участват в десетата част, но очакванията са, че феновете няма да останат разочаровани. Освен Вин Дизел екранът ще бъде озарен и от присъствието на звезди като Тайрис Гибсън, Сунг Канг, рапъра Лудакрис, Джордана Брустър и Мишел Родригес. Източници, пожелали анонимност, са разкрили пред Entertainment Weekly, че Скалата – Дуейн Джонсън няма да се завърне във франчайза. Още не е ясно и дали кечистът Джон Сина ще се превъплъти отново в образа на Джейкъб Торето.

 

Появата на деветата серия на „Бързи и яростни“ през юни със сигурност помогна да се оживи боксофисът по време на пандемията от COVID-19, като филмът събра приходи от над 170 милиона долара само на територията на Съединените щати и над 500 милиона долара в световен мащаб. В същото време деветата серия не бе посрещната с особено възторжени отзиви от критиците.

Основните действащи лица в „Бързи и яростни“ 9.

Оуен Глейбърман от Variety, например, коментира, че сюжетът е обърнат повече към миналото, отколкото към бъдещето, а последователността в показваните събития по-скоро прилича на танца на огладняла акула. Въпреки всичко последната серия от „Бързи и яростни“ продължава да бъде харесвана от публиката, като филмът достигна така наречения среден рейтинг B+ по данни на CinemaScore.