Основните тенденции на отиващото си лято

Остават по-малко от десет дни от август и лятото ще се изтърколи някак незабележимо. Ето кои тенденции ще останат най-запомнящи се и с кои си струва да изпратим летния сезон.   

 

1. Завръщане на червилото

Това лято червилото триумфално се завърна. Звездите избраха класиката, без да претрупват макиажа си с други акценти. Заложиха на червеното червило или на това в цвят бордо – безкомпромисни заради дългия период на задължителното носене на маски, когато дори и да искаха, не можеха да си сложат червило.

 

2. Плътни вежди

Идеалният пример е звездата на ТикТок Дикси Дамелио – веждите ѝ са нейната запазена марка.

 

3. И актрисата от сериала „Емили в Париж“ – Лили Колинс по никакъв начин не ѝ отстъпва.

 

4. Очна линия

Ярките неонови цветове върху клепачите от миналата есен отстъпиха това лято на очната линия. Сега са актуални както единичните стрелки, така и двойните (като на Лейди Гага).

 

5. Топло русо

Има различни нюанси на русото – медно, коняк, на пикантна канела, на горещ шоколад. Може да опитате дори с нюанс на тиква – тази година изискванията са само две – да е топло и да е русо.

 

6. Каре

Карето, известно още и като боб-каре, е актуално от няколко години, но това лято е на първа писта. И имате възможност за избор. То може да е право като на актрисата Розамунд Пайк.

 

7. Но може и да е асиметрично като на актрисата Чарлийз Терон.

 

8. Флорални мотиви

Лятното настроение намира своето продължение върху маникюра ви – това могат да са маргаритки, а също така и рози, и теменужки. Все неща, които да ви напомнят, че сте истинско цвете – носещо аромат и пролетно настроение.

 

9. Вълни

В този отпускарски сезон направи впечатление как водещи инфлуенсъри украсиха маникюра си с вълнички. Те се оказаха изключително елегантни – много изящно стоящи върху всякакви нокти, независимо от дължината и формата им.