Огромно Starbucks кафене отваря врати в Чикаго

Едва ли е за чудене, че в най-големия град на щата Илинойс ще бъде откритo още едно кафене на световноизвестната американска марка за кафе Starbucks. Чикаго се нарежда веднага след Ню Йорк, който е първенец по брой на заведения в Щатите. Но новото попълнение в Града на вятъра ще сюрпризира дори най-верните фенове на прочетата верига.

През 2014 година в рожденото място на бранда – Сиатъл, бе отворено първото по рода си Starbucks Reserve Roastery. С какво, обаче тази пекарна за кафе се различаваше от останалите?

Накратко, Reserve Roastery  е място, където може да се изживее пълната трансформация на кафето – от суровото кафеено зърно до чашата пълна  с горещата напитка. Представлява нещо средно между музей и заведение за печенето, меленето, дегустацията и покупката на любимото ни ароматно зърно. Всеки нов обект  от веригата се проектира да бъде по-голям и по-интересен от съществуващите.
Досега има 5 функциониращи пекарни в света – в Сиатъл, Ню Йорк, Шанхай, Токио и Милано.

През 2017-а компанията Starbucks обяви, че ще превърне затворен магазин от веригата за домашно обзавеждане Crate & Barrel в най-голямата кафетерия досега. Избраната 4-етажна сграда, разположена върху терен от 4000 кв. метра, се намира в района на Magnificent Mile в Чикаго.
Любимото място на мнозина ще впечатлява не само с размерите и дизайна си, но и ще разполага с кафене, коктейл бар, пекарна и какво ли още не. Въпреки че много от детайлите все още се пазят в дълбока тайна до тържественото откриване на 15 ноември, вече е ясно, че това няма да бъде поредното обикновено кафене Starbucks.