Нюйоркчани вече борят гнева по много интересен начин

Иновацията изненада както местните жители, така и туристите. Ето за какво иде реч:

 

Всеизвестно е, че животът в Ню Йорк е не само дъги, слънчеви лъчи и еднорози. Живеейки в този култов мегаполис, нивата на стрес, тревожност и гняв на мнозина вече са достигнали най-високи стойности – и то благодарение на забързания начин на живот, свързан с бизнеса, модата и шоубизнеса.

Затова не е чудно, че немалко фирми и хора с гениални идеи се опитват да намерят начини, чрез които да намалят нивата на кортизола. Така дизайнерското студио Donttakethisthewrongway успя да лансира своя нов проект, който вече „краси” улиците на Голямата ябълка, както съобщават от Instagram страницата meme.ig .

Става дума за жълта боксова круша, приличаща на най-нормално табло със сензорни бутони за пресичане на улицата. Текстът върху него гласи: „Публична боксова круша. Използвайте на собствен риск. Здравословно място за фрустрация.”.

Концепцията изследва дизайнерските решения в общите места, където често срещаме стреса… Ето защо новите боксови круши се специално предназначени за тези чувства, които трябва да бъдат изразени по по-здравословен и незастрашаващ начин в публичните пространства…” – споделят от студиото.