Нов документален филм за даровития Джорджо Армани

След последното си дефиле, представящо колекцията пролет-лято 2021, италианската модна къща реши да зарадва своите верни фенове с нов документален филм, посветен на нейния великолепен основател. Въпреки че е дълга не повече от 20-на минути, лентата е достатъчно интересна, вдъхновяваща и поучителна. Ето за какво става въпрос:

 

Решението на бранда бе повлияно и от събитията през тази година. Затова след последното модно ревю на марката, тя ще се сподели документалния филм и в YouTube профила си, който първоначално бе излъчен по италианската телевизия. В него ще чуем гласът на известния италиански актьор Пиерфранческо Фавино в ролята на разказвача. Още повече, че през 2020-а се навършват 45 години от лансирането на първата самостоятелна и успешна модна колекция на Джорджо Армани.

Освен че ще се запознаем по-отблизо с биографията на талантливия моделиер, ще получим и ценни съвети от самия майстор.

Да припомним, че Джорджо Армани е роден на 11-ти юли 1934 г. в италианския град Пиаченца. От малък проявява интерес към изобразителното изкуство и модата, но въпреки това се записва да следва медицина в Миланския университет; след три години прекъсва обучението си, защото е повикан в армията. След края на военната си служба започва работа като аранжор на витрини в известната местна верига магазини Rinascente, където отново се захласва по модата и решава, че занапред ще облича живи манекени със свои тоалети.

Джорджо Армани на млади години.

През 1974 г. с партньора си Серджо Галеоти слагат началото на известния бранд, а Армани лансира дебютната си мъжка колекция. Но италианецът се прочува едва година по-късно, създавайки първата си дамска колекция. Неговият стил се откроява сред останалите с плавност и простота. По данни на списание Forbes богатството му през 2020-а се изчислява на 5.4 млрд. долара, което го прави петият най-богат човек в Италия. Освен това Джорджо Армани е носител на френския орден на Почтения легион и на италианската „Златна яка” за заслуги към спорта.

На 15-ти декември, 2015 г., Джорджо Армани получава италианската „Златна яка” за заслуги към спорта.

Оттук можете да се насладите и на въпросния документален филм с английски субтитри – https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=TpW94aAvM40 .